Aktywne Wpisy

mirko_anonim +13
✨️ Jak radzić sobie z trudnymi teściami? Ⓘ
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na

pogodny_mis65 +103
Rozwalił mnie ostatnio mój wujek na chrzcinach. Rodzicami dziecka byli weganie i na obiad podano stek z kalafiora, a on tak spojrzał i powiedział do żony głosem paździocha „A co to za g---o..” xD I miał w sumie racje. #gotujzwykopem #jedzenie

Tytuł:
AnomaliaAutor:
Hervé Le TellierGatunek:
literatura pięknaOcena: ★★★★★☆☆☆☆☆
ISBN:
9788396126481Tłumacz:
Beata GeppertWydawnictwo:
FiltryMuszę przyznać, że hype wysoki, ale to po prostu dobrze napisane czytadło, troszkę jak u Dana Browna. Oczekiwałem więcej „nauki”, więcej sci- niż fiction. A mamy tu przede wszystkim historie ludzi, które prędzej czy później się zapomni - i to, jak tytułowa anomalia wpływa na ich życie.
Pod względem anomalii i analizy jej wpływu na społeczeństwo, książka jest rzeczywiście interesująca, nie spotkałem się jeszcze z literackim potraktowaniem hipotezy Bostroma. Do tego kilka ciekawszych francusko-amerykańskich przytyków (niezwykle interesujące posłowie zwraca uwagę na dodatkowe poziomy w tej relacji).
#bookmeter #literaturapieknabookmeter
źródło: comment_1651269792ZnPDfvf2vAJkI2H9RRXXAk.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (6.5 / 10) (2 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-05-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki