Tytuł:Samotnia. Tom 1 Autor:Charles Dickens Gatunek:klasyka Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆ ISBN:9788382020038 Tłumacz:Tadeusz Jan Dehnel Wydawnictwo:Zysk i S-ka Liczba stron:655
Przede wszystkim jest to oparta na prawdziwych sądowniczych przypadkach historia o bezwzględnym działaniu absurdalnego brytyjskiego prawa, na pierwszy plan wysuwają się w niej jednak kobiece losy. Wprowadzenie rozdziałów pisanych z perspektywy Esther Summerson, sieroty z nizin społecznych, jest niezwykle nowatorskim chwytem w wiktoriańskiej prozie.
No nie wiem. Mam mieszane uczucia. No nie jest to Dostojewski jeśli chodzi o portrety psychologiczne bohaterów. Ani Grisham jeśli chodzi o terminologię sądowniczą ;) Jestem trochę rozczarowana, moją ulubioną książką Dickensa są "Wielkie nadzieje" i uważam, że tak wychwalana "Samotnia" wypada na ich tle blado.
Tytuł:
Samotnia. Tom 1Autor:
Charles DickensGatunek:
klasykaOcena: ★★★★★★☆☆☆☆
ISBN:
9788382020038Tłumacz:
Tadeusz Jan DehnelWydawnictwo:
Zysk i S-kaLiczba stron:
655No nie wiem. Mam mieszane uczucia. No nie jest to Dostojewski jeśli chodzi o portrety psychologiczne bohaterów. Ani Grisham jeśli chodzi o terminologię sądowniczą ;) Jestem trochę rozczarowana, moją ulubioną książką Dickensa są "Wielkie nadzieje" i uważam, że tak wychwalana "Samotnia" wypada na ich tle blado.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki #klasykabookmeter
źródło: comment_1651676915nViOFnYBlljO8kqGnQBIfu.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-06-01 00:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: literatura,