Wpis z mikrobloga

@Ertrael: szynki, balerony i konserwy z Grudziądza były znane w Europie, a także za oceanem. Z łezką w oku patrzy się dzisiaj na wyburzone budynki Rzeźni Miejskiej i na pustkę po dawnej „konserwówce”.
Kolejny znany i dobrze prosperujący zakład grudziądzki z tradycjami (powstał w 1885 r.), nagradzany znakami jakości, który pomimo tego upadł pozostawiając po sobie stertę ruin.
antros - @Ertrael: szynki, balerony i konserwy z Grudziądza były znane w Europie, a t...

źródło: comment_1651948238TVWP3IYgNiZRWbZLwnBDVr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ertrael:

Jestem w waszym mieście na urlopie i na spacerze zobaczyłam ten budynek

byłaś na wieży Klimek (darmowy wstęp do wieży na terenie dawnego zamku, widać stare miasto i najdłuższy most drogowo kolejowy w PL no i trochę też widać najdłuższy most w Polsce, a w Grudziądzu jeszcze jest prawdopodobnie najstarszy most w Polsce :)), a w okolicach Cytadeli (miły spacer po lasku w niesamowitych zakamarkach potężnych fortyfikacji do których
antros - @Ertrael: 
Jestem w waszym mieście na urlopie i na spacerze zobaczyłam ten b...

źródło: comment_1651948817YeW5StX8aB7cPZmK4u4UEl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@antros: Dopiero wczoraj zjechaliśmy, byliśmy dopiero nad Wisłą przy spichrzach. Jeśli byś znalazł czas to chętnie skorzystamy z oprowadzania. :D
  • Odpowiedz
@Ertrael: W zasadzie jak byłaś przy spichrzach i Wisłę ogarnęłaś, to pewnie na rynku byłaś, a klimek jest rzut kamieniem, jak na pewno widziałaś. :)
W zasadzie pozostaje Wam megapark na południu miasta i twierdza ale ona tylko w wybranych dniach jest do zwiedzania, to nie wiem czy się załapiecie.
Chyba że się sportem interesujecie, to stadiony Olimpii i GKMu możecie sobie jeszcze obejrzeć, tym bardziej że obok GKMu jest
  • Odpowiedz