Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mineciarz69: Jutro zerknę na nowej grze i wkleje screena (ogólnie tego nie zmieniam za bardzo).

Kiedyś się bawiłem z szybkością nauki (dałem bardzo małą). Z początku super, ale potem gdy przewaga w nauce się zwiększała to musiałem wyłączyć grę i zacząć od nowa. Komp jeszcze bardziej zostawał w tyle. Jednak to było przed zmianą AI. Wkurzało mnie, że co chwilę miałem zmianę technologii w statkach.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MajoZZ: bo ja na galaktyce 1000 nigdy nie kończę gry. Mimo że mój komp najsłabszy nie jest to po kilkudziesięciu latach gry jest mordega a dni lecą tak samo wolno bez względu na ustawienia prędkości. Myślałem czy nie masz ograniczonej ilości planet albo wolniejszy rozwój Popów (albo i to i to)
  • Odpowiedz
@Mineciarz69: Ostatnio grałem i było w pytkę. Przestałem tylko dlatego bo był wipe w tarkovie ;)
Gra chodziła płynnie i spokojnie można było ją ukończyć. Pod względem AI też było mega fajnie. To o czym piszesz było przed optymalizacją. Wtedy to się faktycznie w ogóle grać nie dało.

Teraz mam wrażenie, że gra od początku chodzi szybciej niż zawsze. Po 1000+ h dostrzegam tą różnice. Może coś optymalizowali znowu. Zobaczymy
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MajoZZ: no ale ja gram z najnowszym patchem i dodatkiem, mam 2400 rok i nie da się grać, tzn da się, ale podniesienie poziomu superkonstrukcji o 1 poziom to z godzina w rl. Mam Ryzen 5 1600, to chyba najgorszy procesor nie jest.
  • Odpowiedz