Aktywne Wpisy

Clefairy +34
Tak widzę ludzi co mają ból d--y o brak gier na przestarzałych płytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, którzy aby poczuć, że coś posiadają muszą to sobie wcisnąć na zapomnianą zakurzoną półkę.
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
źródło: 5851
Pobierz
elena-mary +424

Pierwszy raz w tym sezonie pojeżdżone z @nastycanasta - tym razem jechaliśmy na wschód, więc to ja miałem zaoszczędzone 30km w nogach, bo zbiórka po mojej stronie miasta.
Cel - zobaczyć jak wygląda Chełmża :D
Miasteczko po ok. 2h jazdy (pod wiatr nieco) przywitało nas małomiasteczkowym "lazy" nastrojem. Właściwie jakby z centrum przeparkować samochody i zdjąć szyldy/reklamy (ale tylko niektóre :D), to bez retuszu, w czerni i bieli, wyglądało by jak wyjęte z lat 50 :) O 10:30 na rynku ludzie ubrani w ciuchy które ubierają raz w tygodniu podążający w stronę kościoła mieszali się z żulikami szukającymi wczorajszego dnia. W Odido 35 stopni i brak napojów z lodówki (brak lodówki w ogóle), Żabka zamknięta, poratowaliśmy się lodziarnio-cukiernią i zamiast radlera wpadł soczek i sorbet :P
Swoją drogą, stolik obok ludzie w średnim wieku (hue hue) też zrobili tu tripa rowerowego i dyskutowali nad różnicami pomiędzy katedrą i bazyliką kontrkatedralną oraz nad tym JAK TO MOŻLIWE???! że biskupi CHEŁMIŃSCY, a nie CHEŁMŻYŃSCY tu rezydowali :D
W samym mieście oprócz kilku pierdół zobaczyliśmy relikty gotyku (jedna z bram w murach miejskich, dwa kościoły), neogotycki ratusz no i plażę/promenadę/bulwar nad jeziorem Chełmżyńskim. Co ciekawe, na drugi brzeg (kilkaset metrów) wiodła kładka) więc zobaczyliśmy może niezbyt piękną, ale za to totalnie niespodziewaną dziś panoramę miasta.
------------------
#kwadraty
Nie wybierałem się za bardzo rowerem na wschód poza linię którą wyznacza DDR wąskotorówką Raciniewo - Toruń, więc wpadło ok. 30km nowych dróg. Do tego załatana zgrabną pętelką jedna kwadratowa dziura, dosłownie narożnikiem pętelki musnąłem! :D
Max square: 16x16
Max cluster: 513 (+10)
Total tiles: 1718 (+19)
#rowerowyrownik #ruszbydgoszcz #wykoptribanclub
Skrypt | Statystyki
źródło: comment_1654434309LuuFcnHsnuVAGKCINEa7zE.jpg
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: comment_1654434412KjVxu2tjGxkZb1vDMtyaZG.jpg
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: comment_1654434454TzMUZssiqiyQT0UbF4XjSX.jpg
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: comment_1654434596ijR2FLsdNYGhOmiPKnwvdH.jpg