Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +56
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
PobierzSłuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

#pompaciepla #ogrzewanie #gaz #wegiel #budujzwykopem #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
2 lata temu było było na gięłdzie po 160-265 netto/MWh, na fakturze miałem ok 350-370 brutto w nocy z przesyłem!
Energia musi zdrożeć, narazie sprzedawana jest głównie energia zakontraktowana w 2020 i w 2021 na rok 2022, ale w 2023 znów wróci boom na fotowoltaike
Ok 2029-2030 maja wprowadzić zakaz sprzedaży pieców
źródło: comment_1655114069YAo38jZLHTd4WgmfFq6RyZ.jpg
PobierzNa pewno też cena prądu będzie się bardziej wahała, będą godziny w których będzie bardzo tani a będą takie kiedy będzie bardzo drogi. W zależności czy masz podłogowe czy kaloryfery i jaką masz pompę ciepła możesz
@Harvey_Specter: tutaj w sumie nie ma pytania. W 2035 gazem już nie będziesz mógł prawdopodobnie ogrzewać. Pierwotny termin to był 2050. To jest za 13 lat. Pakowanie się obecnie w gaz nie ma najmniejszego sensu.
kominy zawsze można usunąć jeżeli się da i mieć miejsce na PV tylko PV Ci nie pomoże bo generuje prąd wtedy gdy zwykły
@Harvey_Specter: niech będzie i zakaz montażu kotłów gazowych. Nie powiesz jednak, że Ci to nic nie mówi?
https://muratordom.pl/instalacje/ogrzewanie-domu/zakaz-sprzedazy-kotlow-gazowych-od-2029-r-w-unii-europejskiej-aa-EB11-trK2-HtXD.html
Tutaj mowa o zakazie sprzedaży nawet. Przypuszczam, że się to wszystko klaruje powoli jednak patrząc na to, ja bym się nie pchał nie mając instalacji. Wywalisz kasę i się może okazać, że za 13 lat musisz ponownie
@Harvey_Specter: ci z gazem za 12 lat będą kombinować
Ci z pompą założyli PV jak były korzystne dla nich warunki.
Ci z ekogroszkiem zapewne już kombinują co
Ze repoweu ma plan na wprowadzenie od 2029 roku zakaz produkcji kotłów.
Czytam prawie każde artykuły ale nikt nie pisze o nieruchomościach, które są jak i będą oddawane w najblizszym czasie z przyłaczem na gaz a jednak nie będą miały możliwości na przejście na pompę ze względu na aspekt projektu.
W takiej sytuacji jestem Ja - odbieram
@iwona-wisiska: fotowoltaika w domu prywatnym Ci praktycznie nic nie daje bo produkuje energię wtedy kiedy nie bardzo jest Ci potrzebna. To naganiacze ludzi naganiali jak stare przepisy były. Ludzie montowali i teraz płaczą, że często w słoneczny dzień nie ma produkcji bo się okazuje, że na ulicy poza nimi wszyscy sąsiedzi mają PV. Tym samym prądu za dużo i nie ma co wpuścić
Pierwszy blok atomu zostanie uruchomiony w 2033 roku, na ten moment nie ma zadnej mowy o tym, aby zapewnic taką ilosc prądu do tylu odbiorców.
Właściciele domów bardzo często będą musieli zmieniać tez instalacje elektryczne itd itd
Żal Was czytac, i te Wasze wyliczenia. Nie
Teraz ludzie martwią się do co do michy włożyć, a nie o jakiś pompach ciepła tu się p------i i samochodach elektrycznych po 100 tys zł ;)