Aktywne Wpisy

lukasj +371
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
CenturionWodka +433
A wy sie smialiście z ukrainy że cwaniactwo, łapówkarstwo, przekręty i korupcja xD #kpo

Jako, że jest kolejny kwartał to wróciłem ze swoim koszykiem inflacyjnym!
Oto i on: https://justpaste.it/7kzmp
Jeśli zatem zastanawiasz się:
-> Czy pieniędzmi wydrukowanymi w NBP zasypiemy dziurę powstałą po wydobyciu węgla w Turowie
-> Czy prezes Glapiński podniesie swoje stopy w najbliższym miesiącu
-> Czy pieniędzmi z Krajowego Planu Odbudowy zbudujemy Ostrołękę C, D i E
-> I w końcu, czy to inflacyjne szaleństwo kiedyś się skończy
Ja też się zastanawiam, ale na te pytania odpowiedzi nie udzielę. Na inne, dotyczące swojego koszyka inflacyjnego, do którego link jest wyżej - postaram się, choć nie obiecuję.
#inflacja #budzetdomowy
źródło: comment_1655128980Kf8g3OZ1CPyBIc1VEE2ZZF.jpg
PobierzOdnośnie inflacji to nie wiem, kto może jej nie odczuwać. Porównywanie lat 2018/2019 z wykluczeniem oliwy już nie powoduje takich dużych różnic. A w tym roku jest rzeczywiście wyjątkowo drogo. Choć wydaje mi się, że za rok będziemy z tęsknotą patrzyli na te dzisiejsze ceny.