Wpis z mikrobloga

@Wykopek_wykopek: gz, tez się do niego przymierzałem, z czego się uczyłeś? cloudguru zapewne bo najlepsze szkolenia

@umcumcumcbejbe: cloudguru nie ma najlepszych szkolen, najlepszy jest cantrill :-)
wykupione mam oba, cloudguru to tylko aby liznac temat, cantrill bardziej dokladny i zeby lepiej zrozumiec jak cos dziala
  • Odpowiedz
  • 4
@umcumcumcbejbe
@bin-bash
@yggdrasil
@djmentos
Teoretycznie mam wpisane DevOps Engineer w stanowisku, ale bardziej powiedziałbym, że jestem Cloud Architektem. Chociaż nasze usługi często wykraczają poza samą infrastrukturę, więc w skład kompetencji wchodzą często też developerskie. Powiedziałbym, że w dużej mierze zajmuje się całym cyklem rozwijania oprogramowania w chmurze, oprócz stricte kodzenia. Pracuje tak równo rok, mam zrobionego już Associate Developera i Architekta - od nich trzeba zacząć, jeżeli chcecie
  • Odpowiedz
@Wykopek_wykopek: jak z examtopics w przypadku Twojego egzaminu? ja osobiście nie korzystałem (zdałem wszystkie certy bez dumpów) ale podobno exam topics to chamskie exam dumpy z trafnością pytań do egzaminu na poziomie 70-80%
  • Odpowiedz
@Gennwat: Tak, zgadza się. Sporo się powtarza, niektóre nawet 1:1 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Osobiście polecam traktować to jako dopełnienie do egzaminów. Każdy cert AWSowy da się zdać kując dumpy i kująć docsy na pamięć.
  • Odpowiedz