Aktywne Wpisy

galek +68
#ekonomia #pkb #gospodarka #pieniadze #gielda
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
źródło: 1000009058
Pobierz
Neobychno +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

A tak wygląda drwal w mojej makiecie western. Więcej fotek w komentarzach
#lego #diy #zrobtosam
źródło: comment_1661248721qswB5YkBH31QMY0BgqTL0J.jpg
Pobierzźródło: comment_1661248751AKXjL7xw5ZDYlTHi4yD8BX.jpg
Pobierzźródło: comment_1661248768b7GpD0FZmrSocb0JyaBCF5.jpg
Pobierzźródło: comment_16612487814UGWEw8V12y1GBeMFfiNF7.jpg
PobierzMoże jeszcze jakiś wychodek za domem byś mu zbudował?
@sekinoau: to nie dom, tylko skład. Po co wychodek? Szczać można na deski bezpośrednio. Albo pod drzewo
pod drzewem :)
@sekinoau: a spoko, spoko. Mam takie :)
@fizzly: nie. Po niedobroci też nie xD
źródło: comment_1661257703UihHJs0Ve2n8tUhHqBB738.jpg
Pobierz@Lukasq: 2x tile + 49668.
Dobry pomysł :)
@damw: To może lepiej 15208? W teorii masz 3 zęby na 2 study, zamiast 2 na 2. Więcej zębów więcej detali.
@Lukasq: ale ten klocek występuje w kolorach, które słabo pasują do piły. Jedyny zbliżony to Dark Bluish Gray, ale mało sztuk tego klocka jest w PL do kupienia :P
@piesnababy: między drzewami go nie będzie widać (planuję ten budynek wsadzić w takie miejsce na makiecie, że po prostu ten koń by tam zginął). Będzie w innym miejscu, ale jeszcze tego fragmentu nie udało mi się zbudować
@4pietrowydrapaczchmur: co masz na myśli?