@billuscher: skonsultowałem się z dwoma; obaj wysyłali mnie do psychiatryka, nie mogę sobie zbytnio na to obecnie pozwolić; Brałem 2 różne leki przez 2 miesiące i nie mam zamiaru kolejny raz się łudzić że tym razem będzie lepiej dlatego myślę nad jakąś formą medytacji
@OstatnieKontoKtoreJuzNieUsune: zależy czy dręczą cie tzw myśli natrętne, a faktycznie wcale nie chcesz tego robić, a te myśli, to tylko ściągacze uwagi, czy faktycznie masz mega dola i zdiagnozowaną depresję. W pierwszym wypadku, myśli natrętnych (ich treść nie ma znaczenia) medytacja pomaga bardzo. W drugim raczej konsultacja że specjalistą przed rozpoczęciem medytacji.
@OstatnieKontoKtoreJuzNieUsune: Dane mówią że pomaga w depresji (patrz screen, to z książki "Trwała przemiana"). Ale nie powinieneś rezygnować z konwencjonalnej terapii a najlepiej jakbyś znalazł terapeutę który uzupełnia terapię medytacją lub przynajmniej jest przychylny.
@OstatnieKontoKtoreJuzNieUsune: zależy jak i dla kogo. Generalnie w niektorych przypadkach może je wzmmocnić ze względu na to że możesz dojść do dość depresyjnych wniosków na nature człowieczeństwa.
Pierwszy raz w życiu tankowałem ON po 9.06zł. Dziękuję panu premierowi, ministrom i wszystkim, którzy mają na to wpływ. Brat jest w delegacji u pepiczków i tankuje ponad złotówkę taniej. Uśmiecham się i robię swoje.
dlatego myślę nad jakąś formą medytacji
W pierwszym wypadku, myśli natrętnych (ich treść nie ma znaczenia) medytacja pomaga bardzo. W drugim raczej konsultacja że specjalistą przed rozpoczęciem medytacji.
Ale nie powinieneś rezygnować z konwencjonalnej terapii a najlepiej jakbyś znalazł terapeutę który uzupełnia terapię medytacją lub przynajmniej jest przychylny.
źródło: comment_1662233800SDDBS0V3YbwoOgCmNR3syx.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora