Aktywne Wpisy

auto_reply +4
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +31
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

Z ciekawości w jakiej branży działał wujek?
Branża spożywcza, rolnicza. Handel maszynami przemysłowymi i rolniczymi z Zachodu. Dawał też pieniądze na ówczesne startu-up polegające np na otwarciu komisu samochodowego (w zamian za udziały) XD
Są też osoby które się wyhuśtały bo popadły w długi.
Mimo wszystko lepiej być bogatym niż biednym
@Pompejusz: nie zawsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pompejusz: Mnie motywuje ograniczony czas zarobkowania i świadomość, że z wiekiem możliwości intelektualne spadają. Muszę zarobić jak najwięcej teraz, bo jeśli nie, to będę żreć gruz na emeryturze, siedząc w niedogrzanej klitce. Tyle że nie robię tego kosztem zdrowia, bo się nie opłaca.
Kiedy zarabiałem 6-10k do ręki i mieszkałem z żoną z w 60m2 mieszkaniu z kredytem i starszym samochodem to było nam wygodnie, mieliśmy zapewnione wszystkie potrzeby, jakieś oszczędności i kasę na wakacje.
Kiedy pojawiło się pierwsze dziecko, zaczęło się robić ciasno - pracuje w domu i straciłem biuro na rzecz synka - jako, że planowaliśmy minimum jeszcze jedno dziecko to trzeba by pomyśleć o budowie domu. Przeskoczyłem na 12-15k +
Komentarz usunięty przez autora