Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@zafrasowany: od miesiąca pracuje w firmie handlującej chipami.
Dzisiaj jakiś Serb napisał do nas czy nie mamy 6008.
I my nie mamy. Oraz żadna firma w Pl.
A szef się zna bo pracuje w branży od 30 lat.
I podobnie jest z wieloma innymi chipami.
Przed pandemią były po 4 złote. Teraz 20 zł się trafiają ale to jakieś
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@KalashnikovMirasnikov: ja dopóki nie zacząłem pracować w tej firmie to nie przypuszczałem że to jest aż taki problem.
Dwa razy w tygodniu przeglądam strony dostawców i Nie ma to 95 procent odpowiedzi.
Czasami trafia się coś ale to jest 20 sztuk a ja mogę sprzedać dzisiaj 300.
Jakbym nie widział to bym nie uwierzył.
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: No ogólnie to wyglądało strasznie i u nas już wszyscy histeryzowali, że będą zwalniać itp. O dziwo właściciel na imprezie ponoć chwalił, że tak dobrze nigdy nie było i ruszają więcej zmian. Wydaje mi się, że zamienniki znaleźli ale szkoda tylko, że na śmietniku i wątpliwej jakości( ͡° ͜ʖ ͡°).

Wydaje mi się, że to może doprowadzić nawet do zwiększenia wymiany pomiędzy Europą a puchatkiem.
  • Odpowiedz
Może głupie pytanie może nie a co jeśli chińczycy po prostu zaczną kraść technologię( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KalashnikovMirasnikov: Już kradną, ale problem w tym że to nie takie proste, produkcja niektórych chipów nawet wiedząc jak to zrobić wymaga wielu lat, może nawet dziesięcioleci udoskonalania procesu produkcji by stworzyć warunki które pozwolą na uzyskanie odpowiedniej jakości. Trochę jak z atomem, teorie masz w interenecie, ale proces produkcji
  • Odpowiedz