Wpis z mikrobloga

@filoop: polecam sprawdzić na własną rękę, bo tu każdy inaczej na to patrzy :) jeden weźmie ceny z AliExpress, drugi obecne ceny w marketach bo od chińczyka nie kupi, a kto inny sprawdzi historię cen na Ceneo i będzie czekał na okazję na pepperze. Takie racjonalne ceny w PL (na promce) to pewnie 1900 za S7, 1500 za viomi, 1800 za dreamie i 1300 za mop pro 2. Nie znam
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@EconomicDisruption: Q7 kosztuje ok 1500 więc zastanawiam się nad nim a Viomi, kosztuje tyle samo co Q7 a ma stacje która jest bardziej komfortowa.
A jak Viomi radzi sobie z progami?
  • Odpowiedz
@filoop: wszystkie z listy radzą sobie z programi do 1,5cm. Powyżej różnie. Ja prawie nie mam progów, a jak jest to ma poniżej 1cm więc wszystkie roboty wjeżdżały bez żadnego problemu. Także pytanie czy stacja jest dla ciebie game changerem. Dla mnie jest, ale to kwestia osobista.
  • Odpowiedz
Szacun za solidny risercz. Co do viomi s9 to czytałem że się mocno gubi z mapowaniem i to co pokazuje apka niekoniecznie pokrywa się z rzeczywistością. No i ta kopuła wydaje się mocno wystająca...
  • Odpowiedz
@wodmarc: fakt, nie badałem jak długo sprzątają, bo przy robotach z liderem te wyniki zawsze są w miarę podobne. Viomi jakoś szczególnie się nie gubił. A kopuła tylko taka się wydaje- mam łóżko 9,8 cm od podłogi i wszystkie roboty wjechały (roboty mają 9,7)
  • Odpowiedz
@adrekw13: różnice są marginalne. Obu używałem via mi home, bo mam wiele produktów Xiaomi. Apka roborock jest ciut lżejsza i z większych różnic, to łącząc bezpośrednio roborock z google assistantem, można sterować głosowo który pokój ma sprzątać, łącząc Google assistanta z mi home można jedynie głosowo włączyć sprzątanie całości.
  • Odpowiedz
@EconomicDisruption: A jak sobie odkurzacz z lidarem radzi z zasłonami i firankami? Nie wciągnie ich jakimś cudem? Czytałem ze roomba je rozpoznaje i wysprząta nawet za nimi a te z lidarem potrafią uznać je za przeszkodę i objechać w koło. Jak to jest w praktyce
  • Odpowiedz
@EconomicDisruption: Słyszałem, że tam jest ustawienie "agresywności" wykrywania. Testowałeś z ustawieniem na minimum i maximum jaka jest różnica? Chcę zmienić z roborocka S5 max na Z10, ale boje się, że będzie za mało agresywny. Pod takimi zasłonami to mógłby posprzątać xd
  • Odpowiedz