Wpis z mikrobloga

Opłukuję jedynie. Jeżeli smażę to też wycieram ręcznikiem papierowym, ale z reguły robię zapiekany lub na blasze w marynatach lub w cebuli.
  • Odpowiedz
@rodzer1223: Myje i polecam innym. A jak nie wierzycie czemu lepiej myć to zapytajcie kogoś kto pracuje w takim zakładzie, jakie mięso idzie do klienta. To tak jakby upierać się, że w parówkach jest mięso ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ladzik: @assurin: Nie chodzi o to. Często jest tak, że mięso ląduje na ziemi, np. 5kg, 100kg. Jest szybko zbierane, pakowane tak jak było i wysyłane i nie ma zwrotu.
A potem sami pracownicy nagrywają to z monitoringu i śmieją się. Na pstryknięcie mogę mieć takie filmiki. Z polskich zakładów oczywiście gdzie kupują mięso np. Jbb itd.. tylko nie mogę przesłać bo tam są loga firm produkcyjnych i nie potrzebne
  • Odpowiedz
Popracowałby jeden z drugim w takiej firmie produkcyjnej to nie śmielibyście się tylko myli mięso ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iquiet: Przyjaciółka w Szkocji pracowała na kurczakach, na szkoleniu mówili, że nie powinno się myć i ona nie zauważyła jakiejś nieprawidłowości w zakładzie, żeby było brudno czy coś.
  • Odpowiedz
@rodzer1223: no właśnie, w Szkocji xD tymczasem zobacz jak przechowywane jest mięso w biedronce gdy nie ma komu rozładować towaru, jestem w stanie uwierzyć w to co pisze @iquiet
zresztą co to kogo boli? kurczaka nie powinno się tylko smażyć na niskim ogniu xD
  • Odpowiedz
@mrmydlo: To życzę smacznego w takim razie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rodzer1223: Racja, zakład zakładowi nie równy ale możesz wierzyć i nie wierzyć.. Pracownik nie chce jeść mięsa z firmy w której pracuje. A jak już kupuje to myje i dlatego ja też już myje. To o czymś świadczy. Info z pierwszej ręki
@nadziej_a: Czyli wiesz, że mięso leżało na ziemi i Ty je kupiłeś
  • Odpowiedz