Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 266
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ImNewHere: chodzi o to że my się tego nie dowiemy bo tam nie byliśmy, jedyne co możemy zrobić to uwierzyć komuś, z polskiego punktu widzenia najlepiej wierzyć amerykanom
  • Odpowiedz
@ImNewHere prawda jest taka że nawet jak to była ruska rakieta to niestety nic nie można z tym zrobić na ten moment. Nikt nie chce wojny NATO vs Rosja. Bardzo ciężka sytuacja bo co ? No nie możemy jebnac ataku na Moskwę bo dwie rakiety spadły w Pcimiu dolnym xd jedynie problemem jest ze ktoś zginął. Z drugiej strony nasuwa się pytanie czy ruscy mieliby jakikolwiek cel w jebnieciu tymi dwoma
  • Odpowiedz
@Jaromiszcz: Wyjaśniał by to ten przypadek z koordynatami gdzie pokrywa się długość i szerokość geograficzna Kijowa i Lwowa. Ale nie wiem czy jest możliwy taki fuckup, tyle że te cruise są naprowadzane GPS. Więc może jednak?
  • Odpowiedz
@ImNewHere:
Ukraina nie ma grama powodu, aby stawiac się UE i USA, które swoją kroplowka podtrzymuja ich przy zyciu. Ja tam się z Tobą miras zgadzam, najwygodniej zrzucic winę na broniącego się, któremu nie zadziałał odpowiednio SOWIECKI system. Dodaj do tego wszystkiego :
1) nagłą ucieczkę Łagrowa ze szczytu G20
2) słowa otuchy w stosunku do Ukrainy z Niemiec/Włoch ( "to wylaczna wina Rosji" ).

Ukraińcy są po prostu sfrustrowani,
  • Odpowiedz
@gejuszmapkt: I tak naprawdę, zakładając że by tak było, to są w sytuacji bez wyjścia bo wujek sam zawsze może zakręcić kurek z pieniążkami jak będą się stawiać.Ewentualnie może Ukraińcy coś tym wyhandlują.

@wolskiowojnie może Ty to jakoś wszystko ładnie wytłumaczysz? Taki amatorski OSINT zrobiłem xD
  • Odpowiedz
@ImNewHere:
Mogę się założyć, że gdyby Wujo Sam i Duda zrobili na szybko telekonferencje z Zelenskim i poprosili go, aby Ukraińcy wzięli na siebie ten atak , to by to inaczej wyglądało. A tak mamy papke informacyjną, poza tym jesli sie nie mylę, Pan Prezydent Biden oficjalnie stwierdził jedynie, ze te pociski nie były wystrzelone Z ROSJI .
  • Odpowiedz
@ImNewHere: na tym filmiku nie ma krateru. Ciemna plama która określasz jako krater to kawałek trawy na który nie może wjechać traktor w wyniku elewacji terenu. Jak patrzy się na to pole widać że jest wał, spadek wzniesiania ciągnący się do tej plamy. W tym miejscu jest po prostu duża zmiana wysokości na krótki odcinku i tam nie wjeżdża ciągnik czy cokolwiek tam ma jeździć i orac.
Natomiast większość wymaga
  • Odpowiedz