Wpis z mikrobloga

@czlowiekonauta: Stwierdzę nieskromnie, że wyszedł dobrze #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziś pierwszy raz użyłem metody yudane do chleba na zakwasie + z lenistwa poza samym zakwasem wleciała szczypta suchych drożdży, bo trochę późno wziąłem się za rozczynianie ciasta, no a chciałem mieć wystudzony chleb na niedzielną kolację.
No i kurde polecam, Azjaciki wariaciki standardowo znają się na robocie w swojej metodyce. Wynikowo chrupka skórka, jak to
@NPC_358034: W brytfannie do pieczenia mięska, jak w linku poniżej. Nie mam (... miejsca w kuchni na) żeliwnego garnka, ta brytfanna całkiem dobrze go imituje. Niby mam garnek rzymski, który jest podobno spoko do pieczenia chleba, ale mnie osobiście irytuje, bo ciasto potrafi się do niego przykleić nawet po godzinnym podgrzewaniu przed pieczeniem.

Brytfanna