Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sebek_Bonk: Często działa jedna z najgłupszych i najbardziej trywialnych rzeczy- pozamieniaj RAMy miejscami, tylko w parach jak były. W sensie ten ze slotu 1 do 3, z 3 do 1, i potem z 2 do 4 i z 4 do 2. Już kilku osobom pomogło. Dlaczego? Nie mam pojęcia, ale póki działa..
  • Odpowiedz
Masz jakiś zasilacz na podmianę? Nie musi być mocarny do próby bez grafiki, ale od tego bym zaczął w takim razie. Może dostał zwiększony pobór prądu i mu się padło.

Problem z niewykrywaniem dysku mógł się pojawić po prostu po zaniku zasilania, jeśli był w trakcie zapisu lub odczytu to może wymagać od nowa reformata, albo rozpartycjonowania na nowo, aktywacji. Musisz zobaczyć na innym kompie co mu, ale raczej się nie spalił.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sebek_Bonk: "reboot and select prope boot Dębice icos tam dalej"

to świadczy że coś z dyskiem jest nie tak, spróbuj go podłączyć pod inne złącze sata i zasilanie. Jaki masz wgl zasilacz? Może nie wyrabia w pewnym momencie i temu takie cyrki się dzieją
  • Odpowiedz
@Sebek_Bonk: To kurde średnio. Ziomek co ci kartę opylił by nie pomógł z szybką próbą na jego zasilaczu? Inaczej nie masz bardzo jak zdiagnozować w domowych warunkach, można ze żonglować komponentami w nieskończoność.
  • Odpowiedz
@Sebek_Bonk: Jedyne co ci mogę poradzić w tym momencie to to, że może płyta ma jakieś kody migania tymi diodami. Jak stare PC bipały bipcykiem w określonym rytmie gdy im coś było. Taki kod morse'a tylko że nie.
  • Odpowiedz
@kakabujaka: Ta czarna lista to tak jak ktoś nie ma pojęcia to jest dobra, bo wykluczy wszystkie pomyłki. Ale można niektóre z nich stosować, byle nie wysilać. Mam Besteca z '99 i działa nadal.

@Sebek_Bonk: Kmiń dobry zasilacz do sprawdzenia.
  • Odpowiedz