Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego jako mężczyźni dopuściliśmy do tego, że obowiązek ten dotyczy wyłącznie mężczyzn (i małej grupy kobiet, które jednak podjęły decyzję o specyficznych studiach, dla mężczyzn studia nie mają znaczenia).

@gharman: trzeba zmienić prawo by było jak w Izraelu czy Norwegii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zasady moralne nie pozwalają na odbywanie służby wojskowej, może być obowiązany do służby zastępczej na zasadach określonych w ustawie.

@gharman: A z ciekawości sprawdzałeś może co nas obowiazuje skoro zasady moralne nie pozwalają mi na odbywanie służby wojskowej? To co wtedy?
  • Odpowiedz
@Luigi93: nie za bardzo wiem co sie wtedy dzieje. ale dalej jest to nieuczciwe bo tobie dadza np rok odbycia sluzby zastepczej w szpitalu, a dlaczego kobieta ma wtedy wolne? niech tez sluzy za darmo w szpitalu przez rok
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: rozumiem ze ciebie nie obchodzi ze chca z ciebie zrobic mieso armatnie ale mnei obchodzi. a jak masz watpliwosci to sobie przesledz moja historie postow, i sprawdz jaka ze mnie onuca ktora caly czas pisze posty antyrosyjskie.
nie bardzo rozumiem czemu zwolennicy obowiazkowych cwiczen wojskowych sprowadzaja bycie przeciwko do bycia onuca
  • Odpowiedz
@gharman: no to czekamy teraz na zlot trolli które mają robić dobry PR obowiązkowej służbie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najbardziej podoba mi się argument, że korzysta się z darmowej opieki zdrowotnej i szkoły a ojczyzny bronić się nie chce XD
  • Odpowiedz
sa juz takie programy w TV, widzialem bedac u rodzinki przez swieta.

@Koronanona: wcale mnie to nie dziwi, przy pandemii mozna było zobaczyć jak pięknie rząd stosuje socjotechnikę i traktuje obywatelii jak bezrozumne bydło którymi można sterować poprzez proste sztuczki. Niestety to się udaje więc chyba są tym bezrozumnym bydłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@gharman: Od początku ludzkości mężczyźni szli polować/walczyć a kobiety były chowane za murami itd. Jeślibyś użył więcej niż 10% swojego mózgu to byś zapewne się domyślił, że to chodzi o reprodukcje. No chyba że zgodnie z aktualnymi genderowymi teoriami jesteś w stanie urodzić dziecko jako mężczyzna. :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@Demoliton_hammer tak? to pokaz mi te wszystkie polki pracujace na demografie polski. one wyjada za granice i beda budowac demografie niemiec czy wloch, a ty bedziesz zdychal w okopie. chlopie dzisiejsza demografia jest na minusie, a ilosc mezczyzn bez partnerki jest najwyzsza w historii
  • Odpowiedz
@gharman nie oglądałeś filmów wojennych? Kobiety wtedy opiekują się dziećmi, pracują w fabrykach, szyją ubrania w domu, ogarniają logistykę.
  • Odpowiedz