lecho182
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
113
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
lecho182
@PozdroPocwicz: podobno muzyka brzmi lepiej jak sprzęt audio połączysz bezpośrednio do linii 750kV.
108
Zarzutkkake
@PozdroPocwicz
@lecho182
@eugeniusz_geniusz
@Pangia
@Ustrojstwo
@19karol90
Sorry, że wołam wszystkich ale panowie mało widzieli. Ten proceder znany jest od wielu lat a w szczególności w domostwach, gdzie dom stoi w szczerym polu a 20 metrów od domu idzie nieizolowana linia 3x230. Wtedy w ruch idzie pręt odpowiedniej długości, zwykle 4 - 6 metrów. I jest to na zasadzie rączki od parasola zrobionej często z pręta zbrojonego
16
Pangia
@lecho182: tak było, sam widziałem jak sąsiad wrzucił kabel do rzeki bo usłyszał że powinien płynąć z prądem
13
eugeniusz_geniusz
@lecho182: Tak jest potwierdzam, jestem jedną z linii
3
e.....8
@lecho182: Wiejski to mitoman i jeden z największych durni na Twitterze. Jak go dobrze strolujesz to grozi że służby się tobą zajmą. Idiota. Zapytajcie go o instrukcję podłączania gospodarstwa do wysokiego i średniego napięcia. Znów się zagotuje.
3
lecho182
@ery78: Do wczoraj nie wiedziałem kto to, od wczoraj mam bana :)
3
P.....z
@lecho182: Podlaczaja sie pod linie sredniego albo wysokiego napiecia xDD rekami chyba.
2
kompek
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
2
19karol90
@lecho182 a jak nie mają na bilet tramwajowy, to stają na torach, łapią rękoma za linię i jadą.
1
Endorfinek
@lecho182: Mam znajomka co sprawdza nielegalne pobory prądu dla jednego z OSD. Skala kradzieży jest ogromna. Myślałem, że te czasy już minęły - nic bardziej mylnego.
1
Ustrojstwo
@lecho182: i woda w czajniku szybciej sie gotuje
0
Crisu
@Zarzutkkake: wyjaśnione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
lecho182
@Endorfinek: pewnie tak, ale chyba nie z głównych lini przesyłowej o napięciu 110kV + ?
0
niebadzogrem
@lecho182: Miałem sąsiadów pijaków zanim się zachlali i ze zwykłej lini przesyłowej kradli na "wędkę". Energetyka się wkurzyła i na odcinku przy ich domu załozyli grubszą izolacje by zapobiedz takim kradzieżom :P
0
qoszmar
Podlaczaja sie pod linie sredniego albo wysokiego napiecia xDD rekami chyba.

@PozdroPocwicz: Jak stodoła stoi pod linią wysokiego napięcia to wystarczy zrobić cewkę i kraść prąd bezprzewodowo. Już w latach 90 tak kradli.
0
m.....l
@lecho182: nic chlubnego, ale mój dziadek przy liczniku miał taki kabelek, który przepinał gdy ktoś nieznajomy zajeżdżał na podwórko ( ͡° ͜ʖ ͡°).

0
Endorfinek
@lecho182: Byłoby to trudne, choć była pare lat temu akcja, że gość postawił cewkę pod linie NN i kradł prąd. Do czasu… ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najczęściej po zabezpieczeniu przedlicznikowym albo zarzutki na nieizolowane przewody tak jak opisał to mireczek wyżej.
0