@Zarzutkkake mimo że od dawna juz jestem dorosły i nie chodzę do szkoły to kiedy przychodzi wieczór, czasami zalewa mnie fala niekontrolowanego i niewytłumaczalnego stresu. To czas kiedy za dzieciaka odrabiałem lekcje z matula a wyglądało to jak na tym memie xD Trauma na całe życie
@Zarzutkkake: Dokładnie w taki sposób matka odrabiała ze mną lekcje, potrafiła mi nawet w takim tonie czytać bajki na dobranoc, gdy czytała już dłuższy czas, a ja nadal nie mogłam zasnąć. Wtedy już udawałam, że zasnęłam, bo się bałam xD Potem była zdziwiona i zła, że nie chciałam z nią łapać żadnego kontaktu i miałam z nią złe relacje, ale tutaj było już tego więcej. @Wykipruje: To jest
@visas straszne to jest jak starzy potrafią zryc beret na całe życie. Dzisiaj mieszkam sam a dalej zachowuje się jak mysz pod miotłą zeby ktoś się przypadkiem do mnie o coś nie p-----------ł xD
@Zarzutkkake pamiętam jak był test z tabliczki mnożenia w 3 klasie podobazy, ja z matmy byłem świetny wszystko umiałem ale stres mnie zjadł i zrobiłem jeden błąd przez co dostałem 4 a nie 5 no i wracam do domu mówię mamę mamę czwórka z tabliczki mnożenia a matka w---w i mina jakbym zabił jej rodzinę... No ale to była norma, raz miałem 11-12 lat i nie odrobilem lekcji z polskiego to
jeszcze będzie robić z siebie ofiarę, że ona zawsze kochana, a teraz wszyscy mają ją d00pie
@dymitrop: Nie chcę bronić takich ludzi, bo swoje piekło przeżyłam i reperkusje tego odczuwam do dzisiaj, ale oni często naprawdę nie zdają sobie sprawy z tego, że są toksyczni i nie da się z nimi wytrzymać. Wypomnisz im xxx sytuacji, w których zachowywali się względem ciebie jak ostatnie kutasy, to oni przytoczą jedną z
@Biackciss: Teściową czasami prostuję, ostatnio u nas w domu, na wigilii żonę zaczęła ustawiać,jak dyrygent orkiestrę. Tu barszcz daj ! Ciasto przynieś! A jak mamusia ma z bankomatu ma skorzystać to ona biedna nie umi i się zachowuje jak dziecko :( Toksyczni starzy są typowi, ale jak ktoś takich nie miał to nigdy nie zrozumie
@luckylukk: no, debile z nich że nie potrafili ogarnąć takich prostych rzeczy, zachowują się jakby dzieci miały zupełnie inny poziom zdolności poznawczych niż dorośli, a wszyscy wiemy że przecież jest identyczny
@Biackciss XD jak pomyślałam to też mam takie rzeczy xD jestem już dorosła, a jak mam nie iść na studia na zajęcia, zresztą posiadając dozwolone nieobecności, to zawsze mnie to strasznie stresuje. rodzice mi zrobili taki odruch stresowania się, bo zawsze będą mieć pretensje czemu nie poszłam, nawet jak jestem chora, albo jak mi się po prostu nie chce to też. a stary będzie wypominal cały dzień. takie życie chłopa
@dymitrop: jak ktoś nie miał z-------h rodziców którym łatwiej było skrytykowac niż pochwalić to nie zrozumie. Przez takie krzyki dziecko boi się odezwać nie mówiąc już o nauce. A przyjdzie na wykop jeden z drugim mądry co ich rodzice głaskali i się wymądrza. Tak jak ten frajer z awatarem lucky luka, mądrym dzieckiem był i całki rozwiązywał. Ludzie są z-----i
@Zarzutkkake mimo że od dawna juz jestem dorosły i nie chodzę do szkoły to kiedy przychodzi wieczór, czasami zalewa mnie fala niekontrolowanego i niewytłumaczalnego stresu. To czas kiedy za dzieciaka odrabiałem lekcje z matula a wyglądało to jak na tym memie xD Trauma na całe życie
@Wykipruje: Jak sobie czasem przypomnę jak nie byłem na kilku lekcjach matmy i byłem wtedy przekonany, ze tego już się nigdy nie da
@Zarzutkkake: pamietam jak nie ogarnialem fizyki, poprosilem ojca o pomoc, to przyniosl mi ksizke pisana cyrlica i powiedzial ze tu wszystko jest wyjasnione xD quality ojciec content
kiedyś jak człowiek był stary (około 30) to zjadał go lew albo mamut taranował i spokój miał nic nie bolało a teraz ludzie żyją zbyt długo i na starość (około 30) pojawiają się losowe bóle bo mięsna skorupa nie jest przystosowana do tak długiego funkcjonowania
@Wykipruje: To jest
@luckylukk: naukę mnożenia rozpoczyna się w wieku 5 lat? xDDDDDDD
@dymitrop: Nie chcę bronić takich ludzi, bo swoje piekło przeżyłam i reperkusje tego odczuwam do dzisiaj, ale oni często naprawdę nie zdają sobie sprawy z tego, że są toksyczni i nie da się z nimi wytrzymać. Wypomnisz im xxx sytuacji, w których zachowywali się względem ciebie jak ostatnie kutasy, to oni przytoczą jedną z
@Wykipruje: Jak sobie czasem przypomnę jak nie byłem na kilku lekcjach matmy i byłem wtedy przekonany, ze tego już się nigdy nie da
#pdk
XDDDD