Silklash
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
292
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
R187
@Silklash: Historia Sodomy i Gomory jest o tym, że oddanie swoich córek tłumowi na zgwałcenie jest spoko rozwiązaniem:

Zanim jeszcze udali się na spoczynek, mieszkający w Sodomie mężczyźni, młodzi i starzy, ze wszystkich stron miasta, otoczyli dom, 5 wywołali Lota i rzekli do niego: «Gdzie tu są ci ludzie, którzy przyszli do ciebie tego wieczoru? Wyprowadź ich do nas, abyśmy mogli z nimi poswawolić!» 6 Lot, który wyszedł do nich
110
Callow
Callow
@R187: Później córki Lota go zgwałciły, tak więc chyba wiedział co robi xDDD
48
Sandrinia
14
Swordy
Swordy
13
Greebo
@ksetlak: A więc zgwałcenie kobiety jest tym "mniejszym złem"? Nice.
12
Kondziu5
@R187: by później spić starego i go wyruchać cD
11
hekktik
hekktik
10
Swordy
Swordy
7
Karl_Tofel
@Silklash: niech się dzieciak uczy jaki z pustynnego demona jest zbrodniarz
5
A.....7
A.....7
3
ksetlak
Historia Sodomy i Gomory jest o tym, że oddanie swoich córek tłumowi na zgwałcenie jest spoko rozwiązaniem

@R187: Jak mnie denerwuje taka ignorancja.

Historia Sodomy i Gomory nie jest ani o LGBT ani o tym, o czym mówisz. Jest historią o homoseksualnym gwałcie zbiorowym oraz o złamaniu prawa gościnności. Propozycja Lota była próbą uratowania sytuacji, mniejszym złem. Kto tego nie rozumie, jest debilem.
3
Archimond5
@Callow: @Kondziu5:

Alabama > Sodoma
2
Maister37
o homoseksualnym

@ksetlak: czyli lgbt
0
hekktik
hekktik
@Swordy: a mnie smieszy jedno i drugie :) + dokladnie tym sie stalo, obozem reedukacyjnym, na szkode osobom o tej orientacji.
0
Kondziu5
@ksetlak: mniejszym złem? Panie to że homusiow mniej lubili w tamtych czasach a kobiety traktowało się jak towar nie oznacza że dzisiejsza interpretacja jest ignorancją.

Jest po prostu bardziej sprawiedliwa, śmiejemy się z tego bo taka historia i jej drugie dno odnośnie ochrony zwyczaju gościnności i braku poszanowania dla czyjeś godności mogły powstać tylko w głowie incela i stulejarza tamtych czasów ( ͡° ͜ʖ ͡°).
0
ksetlak
bo taka historia i jej drugie dno odnośnie ochrony zwyczaju gościnności i braku poszanowania dla czyjeś godności mogły powstać tylko w głowie incela i stulejarza tamtych czasów

@Kondziu5: Każdy ma prawo być nieukiem, Ty też.

Ja słucham opinii archeologów i
0
Kondziu5
@ksetlak: Może historycy i bibliści to właśnie incele i stulejarze xD.

Daj se spokój, religia została stworzona by manipulować ludźmi a interpretacje Biblii daj dla Jehowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0