Wpis z mikrobloga

Bardzo lubię jeść wątróbkę. Ostatnio znów mam na nią fazę i jem od tygodnia prawie tylko to. Pytam więc osób mądrzejszych ode mnie czy może istnieje jakaś ilość wątróbki, która równa się przedawkowaniu i umrę?

I drugie pytanie, która lepsza na masę drobiowa czy wieprzowa, bo lubię obie.

#pytaniedoeksperta #dieta #mikrokoksy #zdrowie
  • 9
  • Odpowiedz
@M-ever: rozważ też badanie krwi - możliwe że masz jakieś deficyty np żelazo albo witaminy z grupy B
Pamiętam z 10 lat temu miałem zajady na ryju, takie popękane ranki w kącikach ust
Pewnego razu w Lidlu dostałem dosłownie ślinotoku, jak zobaczyłem seler naciowy
Zeżarłem cały pęczek - na drugi dzień byłem w aptece i poprosiłem o "coś na zajady" - dała mi B-complex. Doczytałem, że seler naciowy ma duże ilości
  • Odpowiedz
  • 0
@mitchumi: a to, że ja mam anemię i to dużą to ja wiem doskonale. Mój lekarz uważa, że prawdopodobnie mam jakiś problem z wchłanianiem żelaza.
  • Odpowiedz
  • 0
@mitchumi: badałem i biorę, ale całe życie mam na dolnej granicy. Lekarz mówi, że taka już moja uroda i mam żreć dużo mięsa i często się badać, bo mogę mieć przez to skłonności do nowotworów krwi. Ale nie ma co się martwić na zapas. ????
  • Odpowiedz