Wpis z mikrobloga

No w niektorych związkach (ciężko jest to inaczej rozwiązać) jest tak ze jak chłop zarabia 10k, panna 3k a żyją na tym samym poziomie :) I chyba o to chodzi z tym betabankomatowaniem.
Ja zarabiam z 3 razy więcej od swojej kobiety i musze zniżać swój standard życia bo nie będę jej sponsorował wakacji na które jej nie stać ale wiem ze sa zwiazki ze się hajs dzieli na pół niezaleznie kto
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Część kobiet na pewno na to leci, ale to musi być status i konkretny pieniądz, a nie programista15k. A że w wielu związkach jest różnica w zarobkach? No jest, i co z tego? Pary/małżeństwa dzielą się obowiązkami, zobowiązaniami, więc i tak mają lżejsze życie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt nie pisze ze każda taka jest, ale niestety większość. Poprostu hipergamia jest zakodowana w kobiecym mózgu, więc zależy na ile kobieta używa mózgu bądź instynktu to do odpowiedniej grupy się zalicza.
  • Odpowiedz
Wykopki żyją w alternatywnej rzeczywistości, tego już nie da się zmienić. Ich nastawienie do kobiet, a zwłaszcza do Polek jest straszne. Mimo wszystko wierzę, że są w tym kraju życzliwi i normalni faceci, nadający się do związku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sama prawda.

Ale wypoczki wolą sobie cope’ować, że niby jakieś fajne laski z korpo lub instagramowe Julki polecą na ich status klasy średniej typu programista 15 czy tam nawet 30k. XD

Zarobki niby spoko, ale jeżeli chodzi o rynek matrymonialny, to wystarczające jedynie na sponsorowanie życia jakiejś totalnie przeciętnej pannie.
  • Odpowiedz
status klasy średniej typu programista 15 czy tam nawet 30k. XD

@Dieem99: nie myl wykopowej średniej ze średnią faktyczną. Jak ktoś zarabia te 15 czy 20k i nie umie sobie ogarnąć życia to jest P---A i nie pomoże mu nawet 50, 100, 200k. Tu większość wykopków weszłaby w przymusowy celibat na 10 lat w zamian za zarobki 15k netto (była taka ankieta, poszukaj sobie).
  • Odpowiedz
Po co miała by lecieć na hajs skoro wszystko może sobie kupić sama w 2023 i nie potrzebuje do tego innych

@mirko_anonim: No tak, nie potrzebuje ale chce. Znajdź kobietę która zarabia 10k i zwiążę się z gościem który zarabia 4k. Odwrotnie nie ma problemu, ale kobiety częściej oczekują, że partner będzie zarabiał przynajmniej tyle co one lub najlepiej więcej. Nie wiem czemu zakłamujesz rzeczywistość, ale zarobki i status społeczny
  • Odpowiedz
@Invisiblinio i co i dlatego że dzielimy się ciałami to mamy się wszystkim dzielić? rozumiem że ty będąc w związku 2 lata z typem przepisujesz na niego pół swojego mieszkania xd dla mnie takie życie w standardzie na który się samemu nie zapracowało (nie będąc dzieckiem) jest demoralizujące. Chyba jednak fajnie mieć trochę ambicji, czegoś się nauczyć by lepiej zarabiać niż uczepić się drugiego jak pasożyt. Dobrze że mam mądra dziewczyne
  • Odpowiedz
@Talaith: kogoś chyba pupa zabolała xD

Po co miała by lecieć na hajs skoro wszystko może sobie kupić sama w 2023 i nie potrzebuje do tego innych.

@mirko_anonim: Im bardziej na zachód tym bardziej kobiety są takie jak piszesz, ale niestety nie w Polsce która jest skansenem kobiet ze wschodu z wywaloną hipergamią w kosmos.
  • Odpowiedz
Po co miała by lecieć na hajs skoro wszystko może sobie kupić sama w 2023

@mirko_anonim: czy my mówimy o kraju w którym ludzie sprzedali się PISowi za €100 miesięcznie i jeszcze śmiesz wątpić do czego byłaby zdolna część społeczeństwa jakby im dawać za darmo nie 100 a 1000 euro?
  • Odpowiedz
@kalafi0r: ciało jest dużo ważniejsze od kasy. Gdybym kogoś kochała, to by mi wisiało ile kasy na niego wydaję. Oczywiście musiałabym być pewna, że ta osoba naprawdę mnie kocha. Ale jesli człowiek jest ostrożny z kasą i woli ją osobno mieć, to widać że z tą miłością nie jest kolorowo i zaufania totalnie brakuje.

No chyba że ta druga osoba zaraz by wydawała tą moją kasę (wspólne konto) na co
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to w koncu jak to jest. Kobiety tak dobrze zarabiają? Czy jest ta różnica płacowa i mężczyźni zarabiają więcej? Czy może to zależy od tego jaki kolejny wysryw chce się udowodnić i który pasuje do tezy XD
  • Odpowiedz