Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Zaświadczenie od lekarza nic ci nie da, może ci dać zwolnienie, skoro nie jesteś w stanie pracować zgodnie z czasem pracy. Mówiłeś o tym lekarzowi medycyny pracy, gdy byłeś na badaniach wstępnych?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dlaczego musisz jeszcze 6 miesięcy? Jakaś lojalka?
Jak jakaś mocno prywatna sprawa to wiadomo, nie pisz, niemniej im dłużej w toksycznym kołchozie siedzisz, tym gorzej, i kolejne problemy zdrowotne z tego mogą się pojawić.
  • Odpowiedz
@Piotropatra: moja koleżanka miała dowody jak pracodawca ją wyzywa w mailach, sugeruje żeby lepiej sama się zwolniła jak zamierza iść na urlop macierzyński bo ona za nią nie będzie płacić, że pewnie jest chora psychicznie albo ma jakieś problemy psychiczne jak jej rodzina (jej pracodawca to psychiatra). I nawet nikt z pip nie przyszedł XD
  • Odpowiedz
@hadrian3 no cóż ja znam inne historie.
Jestem osobą która wymaga od urzędów, lekarzy itp tego co jest w ramach prawa takze nie raz pisałem skargi i dawały one pozytywny efekt typu zwolnienie lekarza itp ;)
Trzeba trochę zawalczyć o swoje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak, tak, gadaj mu głupoty. Niech zacznie donosić to na pewno nie popracuje 6 miesięcy. Zamiast załagodzić sytuację to ma dokładać do pieca. Januszex go zwolni i zatrudni innego, który nie ma problemów zdrowotnych.
Chłopie pogadaj z szefem jeszcze raz, nie ma sensu się wykłócać, jedynie można liczyć na zrozumienie problemu i że przymknie na te wycieczki do kibla oko
  • Odpowiedz