Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zawsze czułem, ze jest ze mna cos nie tak. Miałem problemy z nawiązywaniem nowych znajomosci, przebywanie w grupie strasznie mnie meczylo, bardzo niska samoocena. Za porada terapeuty zrobiłem test na zespoł aspergera. Wynik pozytywny i jestem tym załamany, Poszperałem w sieci i wynika, ze normalne zycie nigdy nie bedzie mi dane (zwiazki, znajomi), przegralem juz na starcie :(
Samo znalezienie kobiety z tym czyms w glowie to juz mission impossible do nie powinienem starac sie o dzieci, zbyt duze ryzyko spłodzenia dziecka z autyzmem. Po co w ogole zyć bedac kims takim jak ja?

#psychologia #asperger

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Są różne "odmiany" i natężenie aspergera, więc nie da się jasno określić na ile twój asperger to problem.
Teraz przynajmniej wiesz, że jesteś inny i postrzegasz świat inaczej. Ludzie neurotypowi też różnie odbierają świat i też się ze sobą nie zgadzają, nie dogadują.

Najważniejszą sprawą jest to, że ludzie są bardziej irracjonalni niż ci się wydaje. Jednak postrzegają siebie jako całkowicie racjonalnych. Taki paradoks. Jest wiele filmów o irracjonalności
  • Odpowiedz
Mam aspergera i normalnie funkcjonuje, po prostu trzeba udawać emocje i sie kontrolowac, ja sie tego nauczyłem jak skończylem podstawowke i zrozumialem z czym wiąze się ta choroba.

@jaszczurki: To jest twoje zdanie. Inni nie funkcjonują tak dobrze jak Ty. Trudności zależą od wielu czynników w tym nie związanych z zespołem Aspergera.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
kiedy jakieś sebki rozmnażają się z karynkami to na wykopie jest potępienie że debile, że ruchają się jak zwierzęta

za to jak sam wykopek nie może znaleźć baby do ruchania - to jest metafizyka, spotkanie z najwyższym, tragedia -- po co w ogóle mam żyć? pyta wykopek z płaczem

a przejdź się na piętro do programistów - tam 2/3 ma aspergera i
  • Odpowiedz
@jaszczurki: W porządku.

@heniek_8 : >zrób karierę, pieniądze, może doktorat - i wtedy będziesz miał pozycję przetargową na rynku matrymonialnym lepszą niż Seba

Chciałem zrobić doktorat z matematyki ale obawiałem się zajęć ze studentami. W uproszczeniu rada psychologa to : Weź spróbuj. Nie muszę mówić jak mnie to podbudowało (ironia). Podejście oparte na uczuciach również się nie sprawdziło.
Twoja rada jest dobra ale nie
  • Odpowiedz
@LeD7: doktorat to jakiś tam opcjonalny przykład czym się można zająć w życiu zamiast obracaniem dupeczek :)
zresztą można zrobić PhD bez zajęć ze studentami

ja mam aspergera (nieoficjalnie bo nie diagnozowałem się szkoda mi było 1000zł) mój syn ma (oficjalnie) i nie jest to jakaś przeszkoda żeby normalnie żyć albo odnieść relatywny sukces

do wychodzenia ze skorupy trzeba się przełamywać,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Odpowiedź anonimowego użytkownika:

Tutaj OP
@heniek_8
Ale ja już zaszedłem zawodowo wysoko (w czym asperger pewnie mi pomógł) w it. Zarabiam na kontraktach pod zachod, mam swoje mieszkanie, samochód dużo cwicze na silce i podróżuje. W relacjach szczególnie z kobietami nie pomoglo mi to absolutnie nic. Zdarzały się nawet sytuacje, ze panny z tindera pisały, ze nie wierzą iż ktoś taki jest nimi zainteresowany po czym po 1 randce mnie kasowały, bo „jesteś
  • Odpowiedz
Poszperałem w sieci i wynika, ze normalne zycie nigdy nie bedzie mi dane (zwiazki, znajomi), przegralem juz na starcie :(

@mirko_anonim: No daj spokój. mam przyjaciół ze zdiagnozowanym aspergerem. Normalnie studiują, pracują, są w związkach. Po prostu szanuję to, że wolą się spotkać w domu w 4 osoby pograć w planszówki zamiast iść na impreze do knajpy itp.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Przede wszystkim, to nie daj sobie wkręcić tej zepsutej kulturze, że jesteś jak zwierzę, którego jedyną wartość wyznaczają geny i jedyny cel to rozmnażanie
  • Odpowiedz