Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
XDDDD afera w korpo z której kisnę jak ogórek na jesień, bo wnioski nasuwają się same. W poniedziałek dyrektor HR przyjechała do biura samochodem, jednak w czasie dnia pracy źle się poczuła. Poprosiła gościa z lokalnego IT, żeby zawiózł ją jej samochodem służbowym do domu, a ona mu taksówkę zamówi, żeby wróciół do biura. Niby spoko, trzeba sobie pomagać.

Tylko dzisiaj mi się ten gość z lokalnego IT żalił, że musi się tłumaczyć przez "security officerem", dlaczego prowadził samochód służbowy bez ważnych badań. Ta dyrektor HR stoi po stronie security officera. Rozumiecie? Dobry człowiek z lokalnego IT, z dobrego serca rzucił swoje obowiązki w kąt, żeby pomóc paniusi wrócić do domu, a ta przykłada rękę do robienia mu pod górkę i (możliwe) do zwolnienia go.

Empatyczna płeć.

#korposwiat #pracbaza #logikarozowychpaskow #bekazhr

· Flagi: #000baitalert
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emble: @HeavyMagicMissle tu chyba chodzi o to, ze firma ma jakas polityke, ze jakichs ich z-------h badan na kierowce to mozna prowadzic auta sluzbowego:
http://www.kodekspracy.pl/artykul,1620,18413,badania-psychotechniczne-dla-pracownikow-biurowych.html

Kobieta ma bo to jej pojazd, on nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Coz, pan z IT nauczy sie, zeby wiecej nie pomagac. I tak firma straci zapal kolejnego pracownika
  • Odpowiedz
przecież jak masz prawko to znaczy że możesz jeździć każdym autem danej kategorii, auto służbowe jest jakieś szczególne?

@Emble: no ja np. miałem dodatkowe badania na to aby móc prowadzić auto służbowe.
  • Odpowiedz