Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Czy mając 33 lata warto zrobić prawko C+E i spróbować życia w trasie? Nic mnie nie trzyma na miejscu więc może spróbować.

Co tym myślicie?

#praca #bekaztransa #zycietruckera

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: sporo ludzi ze służb mundurowych (policja, wojsko) odchodzi na emeryturę gdy tylko nabędzie prawa (po 40) i zatrudniają się jako kierowcy.

Rozważając dylemat "czy warto" nie kieruj się wiekiem, a tym czy chcesz pracować jako kierowca.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja zrobiłem w wieku 32 lat. W sumie żałuję i po ponad pół roku pracy ostro kombinuję, by pójść w coś innego. Tyle, że moja praca jest specyficzna, bo polega głównie na przekraczaniu granicy PL - BY, jedyne co mnie w niej jeszcze trzyma, to sensowne zarobki i pracodawca na poziomie. W krótkie, maks. trzydniowe trasy też jeździłem. Nie jest różowo.

Dobrze się zastanów, uprawnienia są kosztowne, a ilość
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a spróbuj sobie i zobacz. To nie wyrok. Uprawnienia to ok 10k, jak się nie spodoba, to i tak praktycznie po 1msc się zwrócą. Prawko zrobiłem sobie w wieku 39 lat, narazie wokół komina mi się podoba.
  • Odpowiedz