Wpis z mikrobloga

158 258 + 147 + 20 = 158 425

Piękny dzień i piękna trasa, czegóż chcieć więcej od soboty! No, może ciut żwawszego zebrania się, bo coś się trochę zagrzebałem i wystartowałem dość późno, przez co noc mnie złapała na trasie, można to było rozegrać lepiej. Nie zmienia to faktu, że tym razem brouter okazał się wyjątkowo szczodry i zaczynam odzyskiwać wiarę w oleśnicki kierunek - z zastrzeżeniem jednak, że dotyczy to tylko cieplejszych okresów i odcinków poza "asfaltem", którego w tamtej okolicy więcej brakuje na drogach, niż jest. Tu jednak większość trasy do Twardogóry (ta północna linia) zaplanowałem po jakichś leśnych szlakach rowerowych, które okazały się naprawdę świetne, a na dodatek nie spotkałem na nich chyba ani jednego człowieka :) Cisza, spokój, czasem jakiś kopytny śmignął w lesie, czasem jakiś dzięcioł zaczął nadawać komunikat o zabłąkanym rowerzyście, nawet jakaś jaszczurka wtargnęła mi na drogę (nie na przejściu, żeby nie było!), sielanka. Najlepsze jest to, że w zasadzie bez żadnego "ale", było po prostu mega. Trochę pchania po głębokim piachu, trochę brodzenia w podtopionych przejazdach, ale taki urok delikatnego offroadu, był moment na rozprostowanie kości :) Powrót południem Oleśnicy był już czysto szosowy, a że się zdążyło ściemnić, to i przegapiłem przelot przez Oleśniczkę, który bardzo lubię - za dnia jest tam bardzo ładnie.

W niedzielę dla odmiany wpadło małe kółeczko z sąsiedztwem i bombelkami. Przeprosiłem się z trekkingiem, bo po poprzednim dniu wolałem trochę zmienić pozycję, na szczęście żółwie tempo podrostków nie zmuszało do nadmiernego wysiłku - choć z drugiej strony taka wolna jazda jest też dość (a może nawet bardziej) męcząca :) Chłopakom z jazdy najbardziej podobało się moczenie prowizorycznych wędek w Odrze, ale po powrocie ze zdobytej dwudziestki też ostatecznie byli zadowoleni. Kolejne wyprawy w planach.

PS: Wołam @elorapkebab i @NonServiam-, ta trasa na Twardogórę to chyba coś w sam raz dla Was :)

#rowerowyrownik #rower #rowerowywroclaw #ruszwroclaw #gravel #100km

Skrypt | Statystyki
DwaNiedzwiedzie - 158 258 + 147 + 20 = 158 425

Piękny dzień i piękna trasa, czegóż c...

źródło: mapka

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TreeLemon: Nie, ekshibicjonizm uprawiam jedynie na wypoku. Generalnie u mnie trasy to kwestia czysto losowa - ładuję do broutera moje przejechane ślady, klikam na kierunek, w którym najmniej się jeszcze kręciłem, po czym podrasowuję trasę, żeby ewentualnie zahaczyć o jakiś szlak rowerowy, uniknąć większych dróg czy dopasować dystans. Czasem wychodzi słabo, a czasem trafią się takie perełki jak ta wyżej :) Jeśli interesuje Cię coś konkretnego, to podrzuć na priv
  • Odpowiedz