Aktywne Wpisy

blunch +755
Dobry uczynek spełnion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
źródło: PXL_20260131_080019793
Pobierz
snorli12 +46
Posiadacze pomp ciepła gdy patrzą na prognozę pogody na najbliższy tydzień... ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
#pogoda #pompaciepla #ogrzewanie #majsterkowanie #budujzwykopem #remontujzwykopem #energetyka #heheszki
#pogoda #pompaciepla #ogrzewanie #majsterkowanie #budujzwykopem #remontujzwykopem #energetyka #heheszki
źródło: 3cb6a0407ba16da4303aad613b6591e50aaa11b385d30fefe688ac7ad2b5f02d
Pobierz

Od niedawna posiadam pierwszy samochód (nowy, gwarancja, cena ok. 120k zł) i muszę się jeszcze wiele nauczyć, dlatego proszę o wyrozumiałość w odpowiedziach.
1. Chciałbym zamontować kamerki przód/tył z zasilaniem trybu parkingowego, ale boję się uszkodzenia podsufitek i uszczelek, a przede wszystkim podpięcia pod stałe zasilanie. Czy może to za mnie sprawnie zrobić autoryzowany serwis producenta (lub nieautoryzowany serwis auto detailingu bez ryzyka utraty gwarancji)? Ile to może kosztować?
2. Czy warto montować chlapacze?
3. Czy warto zabezpieczyć podwozie woskiem przed korozją, a wrażliwe miejsca okleić folią PPF? Gdzie warto to zrobić w #bielskobiala i okolicach?
4. Gdzie w #bielskobiala znajdę myjnię, która po wielu latach mycia nie zniszczy lakieru i będzie dobrym wyborem dla osoby bez doświadczenia?
5. Jak zadbać o samochód, który jest garażowany na zewnątrz, poza zakupem folii na przednią szybę?
Z góry dzięki! #auto #auta #samochod #samochody #motoryzacja #myjnia #dashcam #kamerki #lakier #serwis #warsztat #detailing
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
źródło: maxresdefault
Pobierz1. Rób przez serwis autoryzowany ewentualnie przemęcz się okres gwarancji i po gwarancji rób samemu lub dobry warsztat Car Audio który ma doświadczenie Przy autach bardziej skomplikowanych elektrycznie ASO lubią uwalać gwarancję na cały układ elektryczny a w dzisiejszych czasach wszystko idzie po CANie więc gwarancja byebye. Były sytuacje gdzie klienci się kopali z ASO bo założyli sobie aftermarketowe radia a ASO uwalały na tej podstawie gwarancję .
2.
@Szlaufman: przecież mowa o kamerce samochodowej która jest zasilana z np. zapalniczki samochodowej/usb więc komputer auta nie ma pojęcia o ich istnieniu
jeżeli miałaby być jakaś ingerencja w instalację to zapewni tak to by nie miało żadnej autoryzacji producenta bo nikt nie pozwoli wpinać "obcego sprzętu" i
źródło: d8f0819545db9806c343f614f1b5
Pobierzno i ASO przecież nie będą mogli zrobić czegoś takiego i dać pod to gwarancję bo przecież producenta auta nie przewiduje takich modyfikacji pod kamerki przywiezione przez klienta i inne modułu zasilania z aliexpress
jak ten moduł stałego zasilania się spartoli i np. rozładuje akumulator to zera czym też spowoduje inne problemy nowego auta no to