Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Turkotka, tu nawet nie chodzi o biedę, bo mam coś odłożone pieniędzy, gdybym poprosił to miałbym wsparcie finansowe od rodziny, ale nie chcę od nich, bo zniszczyli mi psychikę i zdrowie.
Jedyne co chcę to zdrowia, bo o normalności nawet nie marzę.

· Akcje:
  • Odpowiedz
@LuckyLuke_2776
@mirko_anonim
i mnie tez nauczyles!
Mirku czasami tak bywa, ze trzeba pozmieniac prace, zeby trafic w spoko miejsce ¯_(ツ)_/¯
Sama tak mialam, znajomi mowili, ze mnie p------o, ze tak zmieniam prace (w ciagu 4 lat 4 firmy, 6 stanowisk xD) i w koncu sobie siedze w fajnej pracbazie, z fajnymi czlowiekami i bez stresu ()
Nie poddawaj siem!
Btw tez jestem lvl 34
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Snusmumriken_, dziękuję za słowa wsparcia. U mnie kłopot jest taki, że raczej nie ma szans żeby trafić do fajnej pracy z powodu zaburzeń.
Fobia społeczna tak utrudnia życie, że jedyne prace dla mnie to fizyczne, a nie sądzę żeby dało się trafić do pracy fizycznej, w której nie ma pato załogi, albo kierownika nadużywającego władzy.
Brałem sporo leków, ale nigdy nie udało mi się móc przebywać swobodnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim trzeba niektore rzeczy sobie przepracowac, i nie mowie, ze od razu TERAPIA. Mowie o tym, zeby zainteresowac sie wlasnym zachowaniem, i probowac je malymi kroczkami zmieniac(o ile nam ono nie pasuje). Sama musialam koszmarne dziecinstwo przepracowac, i jako stara baba jako tako zyje juz lzej.
Polecam zaczac wlasnie od tej zaleznosci od rodzicow, ja od tego zaczelam, odcinajac sie na dlugi czas. Pomoglo mi to zrozumiec w spokoju wiele rzeczy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Snusmumriken_, teraz, po latach, jest już ze mną okej pod względem zależności od rodziców, bo nie mieszkam z nimi odkąd skończyłem szkołę średnią. Ale początki były straszne, nie chodzi mi o jakieś przywiązanie, kontakt, a o to co mi wpoili do głowy.
Musiało też dojść do wielu kłótni żeby wreszcie zrozumieli, że nie mogą mi dyktować życia.
Natomiast rysa na szkle pozostała.
Zresztą to jest też tak, że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

jesteś moją kopią czy co ? :D jestem o rok starszy i mam bardzo podobne przeżycia. fajnie byłoby pogadać na priv

Nie zrozum mnie źle, ale trochę nie wiem o czym tu za bardzo gadać, jak pisałem wyżej konto usunąłem. Smutne jest to, że staję na uju od kilkunastu lat żeby jakoś się wyprostować, a i tak efekty są marne. W dodatku robię się coraz starszy, a
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Randomowa laska? Ale z ciebie prymityw.

A jak mam określić różową, którą w ogóle nie znam, nie rozmawiam z nią (bo nawet jest bardziej aspołeczna, niż ja) i jedyne co nas łączy to, że mieszkamy w tym samym mieszkaniu i płacimy tej samej osobie hajs XD
  • Odpowiedz