Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Mirki polećcie dobrego dietetyka od SIBO w Krakowie.
Koniecznie zależy mi na tym żeby był dobry, bo mam rozległy problem - sibo, imo, nietolerancja histaminy. Przez wymienione problemy nasilają mi się zaburzenia lękowe, depresyjne, które i tak są spore.

Próbowałem skontaktować się z Justyną Pampuch, ale na razie nie odbiera, a w rejestracji powiedzieli mi tylko tyle, że ma kalendarz wypełniony po brzegi i raczej trudno będzie mi się do niej dostać.

Rok temu przeszedłem u gastrologa leczenie i potem stosując się do zaleceń, stosując zioła byłem w stanie kontrolować chorobę, ale teraz jest jej zaostrzenie i wymagam konsultacji.

#sibo #krakow #dietetyka #dietetyk

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @majkel88, jest wiele materiałów, ale już wolę wydać 1k hajsu za kilka spotkań żeby człowiek widzący moje badania, moją dietę, przyzwyczajenia mógł mnie jakoś ukierunkować.
Z tyloma problemami to ja aktualnie mam bardzo jednostajną dietę, w dodatku wiele ziół, czy suplementów, czy witaminy z grupy B zwiększają histaminę w organizmie, a ta wywołuje u mnie szereg objawów od lęki, drażliwości, zmęczenia po agresję i myśli samobójcze.

Lekarze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thomasKRK, po szeregu badań, gdzie stwierdzono sibo i imo, oraz gdy na własną rękę zrobiłem nietolerancję histaminy (wyszło, że enzym w ogóle nie pracuje), dostałem 1g neomecyny przez 10 dni, 1,6g ryfaksyminy przez 14 dni, plus enterol w czasie leczenia.
Po antybiotykach byłem pół roku na probiotykach wymiennie (alflorex, entolactis, sanprobi ibs).
Po antybiotykach byłem też na fodmapie przez kilka tygodni i brałem przez 3 miesiące berberynę,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Do anonima wyżej. No ja na początku nie dowierzałem, że wiele lat przez to mam do kosza. Myślę, że od dziecka mam problemy z histaminą, bo z koncentracją miałem ogromne problemy, ale rodzice myśleli, że straszenie i bicie zmobilizuje mnie, więc jestem, gdzie jestem.

Sprawdzanie tego jest strasznie absorbujące, bo to nie jest tak, że widać gołym okiem od razu. To musi się kumulować najpierw w organizmie i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim A ryfaksyminę miałeś podaną tylko raz przez dwa tygodnie?
Ja taką kurację powtarzam co około pół roku i o wszelkich problem zapominam.
Odezwij się na priv, dam Ci namiar na mojego lekarza
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Hm byłem u Justyny i wszystko elegancko i udało mi się dostać z marszu praktycznie i to test w Sobotę więc idelanie. Było to raptem dwa tygodnie temu, nie wierzę że tak dużo ludzi by nagle miało badania
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thomasKRK, konta nie mam, bo po zbanowaniu za plusowanie rumuna dałem sobie spokój z wykopem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale przepisanie antybiotyku to nie problem, bo byłem u dobrego gastrologa, który patrzy wielowątkowo na problemy z trawieniem. Zbigniew Wylegała. Mówił też, że jak będę miał nawroty to żebym zgłosił się do niego.
Natomiast to, że problem powraca jest też związane z np. ogólnym lajfstajlem, czy przyzwyczajeniami,
  • Odpowiedz