Aktywne Wpisy

AXSIS +1
#gielda
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?

rutekboss +8
#f1 #f1spam Moja lista jak oceniam driverow startujacych w 2026.
https://tiermaker.com/create/formula-one-2026-drivers-18578264
https://tiermaker.com/create/formula-one-2026-drivers-18578264
źródło: my-image
Pobierz

Nie konsultowałem jeszcze z lekarzem, wiem że goły wynik DHT to nie jest coś co możemy nazwać super wyznacznikiem łysienia androgenowego, ale przedstawię wam moją sytuację:
DHT 334 (zakres ref 250-990)
Testosteron 480 (zakres ref 260–1000 ng/dl)
Trochę niska ferrytyna (21,7), więc mogę mieć niedobór żelaza w diecie/złe wchłanianie
W rodzinie łysienie androgenowe przebiegało tak, że jeden dziadek ma linię włosów norwood 0 w wieku 80 lat, drugi norwood 5-6 ale dopiero w wieku 80+, w wieku 40 lat gdzieś norwood 3 sądząc po zdjęciach(niestety to ojciec matki), a mój ojciec ma tak gdzieś norwód 3+, ale dopiero w wieku 45+
Ja sam mam 22 lata, mega gęste włosy ale z lekkimi zakolami, takie norwood 1 bym powiedział - póki co mi nie przeszkadza, ale nie chciałbym pogłębienia. Trochę mi włosy wypadają, ale już od dawna i szczerze myślę że mogą to być niedobory (np żelaza właśnie, stąd suplementuję). Zarost mam strasznie mizerny, znaczy te włosy które już się pojawiają są bardzo ciemne i mocne, ale mam ich po prostu mało - zarost jak u 15/16 latka. Jednak sukcesywnie widze, że się zwiększa ich liczba z każdym kwartałem, więc może jeszcze mi urośnie.
No i pytanie mam takie - czy u was lekarz przepisał finasteryd jeśli ktoś tak jak ja miał raczej niskie DHT? Czy to ma sens?
#lysienie #zakola #finasteryd #wlosy #przeszczepwlosow #zdrowie #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@Sterling_Archer: no ogólnie te dwa stwierdzenia zawsze idą w parze, z głową pełną włosów każdy taki mądry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O! I to jest spoko wiadomość. Właśnie włosy, które mi wypadają (dużo pracuję przy biurku po kilka godzin) są w 95% bardzo mocne. To nie są jakieś zminiaturyzowane włosy, tylko jak już wypadnie to taki konkretny, gruby, mocno widoczny i z cebulką. Tak gdzieś bym się ich naliczył przez 8godzin siedzenia może z 20-30. Z tym, że zauważyłem że ja bardzo często poprawiam ręką