Aktywne Wpisy

miodeksmrodek +1616
Zachęcam do dołączenia do akcji, która zniszczy #konfitura raz na zawsze.
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
Czas dać mu jasny znak, że jego działalność jest niepotrzebna. Odetnijmy go od oglądalności i zasięgów.
Gdy nie bedzie miał oglądalności, filmy nie bedą przynosić zysków i w końcu weźmie sie do uczciwej roboty!
Zasady:
1. Parkujcie w oznaczonych miejscach albo na ulicy jesli nie ma zakazów zatrzymania. Jazda po chodniku to podstawa jego filmów - jak nie bedzie tam samochodów
źródło: IMG_1429
Pobierz
reaction_c +359
WItam serdecznie #samochodoza #konfitura, widzów #polsat, miłośników #parkowanie W ramach wymiany kulturowej parę słów o parkowaniu w takim kraju jak Szwajcaria (już kiedyś robiłem podobny wpis, ale w temacie śmieci).
Zacznijmy od tego, że bezpłatne miejsca parkingowe w #szwajcaria to coś jakby jednorożec - właściwie nie ma. Strefy parkowania są wyraźnie oznaczone, a do ich oznaczania używa się 3 kolorów:
Zacznijmy od tego, że bezpłatne miejsca parkingowe w #szwajcaria to coś jakby jednorożec - właściwie nie ma. Strefy parkowania są wyraźnie oznaczone, a do ich oznaczania używa się 3 kolorów:

Mirki z #prawo mam pytanie.
Mieszkam na stałe w Holandii.
Tutaj mam meldunek, w Polsce jestem od 3 lat wymeldowany.
Pewnymi drogami doszły mnie słuchy, że ktoś chce mnie pozwać z powództwa cywilnego.
Ta osoba ma mój poprzedni adres z Polski, ale nie ma aktualnego adresu w Holandii.
Co się stanie, jeśli jako mój adres przy składaniu pozwu poda adres w Polsce?
Nie mam wtedy nawet jak odebrać takiego pisma, bo po prostu tam nie mieszkam.
Wtedy też ma zastosowanie ta zasada, że dwa awiza i pismo uznaje się za dostarczone i mogę po prostu przegrać sprawę bez wiedzy o tym, że taka sprawa się toczy?
#kiciochpyta #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
OP - nic się nie stanie. Po dwukrotnym awizowaniu przesyłka z pozwem wróci do sądu, który zobowiąże powoda do dostarczenia pozwu przez komornika. Komornik również nie będzie w stanie go dostarczyć i poinformuje o tym sąd. Sąd zwróci się do powoda o ustalenie twojego adresu pod rygorem odrzucenia pozwu. Na tym historia się kończy. Dla pewności jednak załóż