Aktywne Wpisy

YolonezFSO +114
Na wykopie widać wpisy, jakoby ICE zatrzymywało TYLKO przestępców, wobec których mają pewność o ich nielegalnym pobycie. W minionym roku ICE zatrzymało 3800 dzieci. Wśród nich jest 5 letni Liam Ramos. Chłopiec został zatrzymany w drodze ze szkoły do domu i wywieziony do ośrodka detencyjnego. Liam wraz z ojcem, bratem oraz ciotką przebywają w USA legalnie. Prawa strona nie widzi w zatrzymaniu nic złego, bo przecież "jeśli jest legalnie to go wypuszczą".
źródło: 15848
Pobierz
ilem +22
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: G_lW2RAXEAEDz36
Pobierz

Chcę zmienić pracę, ponieważ aktualna nie sprawia mi satysfakcji i z racji zmian w strukturze mniej mi odpowiada, złożyłem CV do korporacji IT, a że ma mam tam znajomości to miałem nieoficjalną rozmowę z osobą wyżej ustawioną, żeby się poznać. Rozmowa trochę trwała, finalnie osoba ta powiedziała że jest zadowolona z mojej wiedzy i nawyków, i mam spodziewać się telefonu z działu HR żeby przejść oficjalną rekrutację. Mijają blisko 3 tygodnie, żadnego telefonu nie dostałem. Nie zależy mi aż tak bardzo, więc nie mam zamiaru się prosić żeby mnie zaprosili, raczej skoro szukają pracownika to wypada się postarać. Co byście zrobili? Przypomnieć się osobie z którą rozmawiałem, czy olać temat i januszo-korporację, i żyć w obozie pracy? #praca #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
Dobrze, poczuj ból szarego człowieka bez znajomości ( ͡° ͜ʖ ͡°) Coś taki niecierpliwy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)