Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siemka, proszę o wsparcie albo radę :)
Pracuję w firmie 7 lat CNC, na tych samych maszynach, zarabiam bez nadgodzin 3800 zł + 13 pensja 3200 zł (wszystko w netto) praca oddalona o 10 km, ogólnie praca zła nie jest , wszystko poukładane, nic już mnie nie zaskakuję, ale i zero perspektyw. Chcę się zwolnić i wyjechać za granicę, ale minus jest taki że mam 3 miesiące wypowiedzenia a w mojej firmie nie idzie się dogadać. Więc muszę ryzykować, żeby się zwolnić i dopiero wtedy szukać nowej pracy zagranicą bo tam niestety żaden pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić że poczeka na mnie aż tyle czasu. Myślicie że warto zaryzykować? Dodam że nie mam kredyty a ni rodziny. #emigracja #cnc #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim uzbieraj oszczędności żeby móc przeżyć 3 miesiące, i trochę hajsu żeby móc zacząć żyć za granicą.
Rzucaj papierami i szukaj se roboty na spokojnie.
Jak chcesz za granicę to wysyłaj cv bezpośrednio do pracodawcy, omiaj agencje pracy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @piteross: @dannassss @jurgen-17 jestem w kontakcie z agencją, która jest Polsko Holenderska, wolę zacząć od agencji gdzie mam już na gotowo przynajmniej na początek ogarnięte mieszkanie. Dla osób z branży CNC zakwaterowania jest zgodne z europejskim certyfikatem no i pokój jednoosobowy, średnie zarobki to w przeliczeniu 10k zł na ręki już po odjęciu mieszkania i ubezpieczenia

• Odpowiedz
@mirko_anonim no to nad czym się zastanawiasz? W polskim januszeksie najwyżej się garba dorobisz i utkniesz do końca życia.
Jak masz już wstępnie robotę nagrana i zmotywowany to uciekaj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Jako operator CNC z doświadczeniem możesz wybrzydzać w ofertach, w Polsce i za granicą, widziałem oferty w prawie całej Europie, kwestia jakie znasz języki.
I na początek polecam jechać przez agencję bo zaoszczędzisz mnóstwo pieniędzy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @haosek masz absolutną rację, ja niestety uświadomiłem sobie jakieś 2 lata temu że przebimbalem życie. Szukałem co dalej chciałem iść na studia zaoczne lub robić kursy, szukałem czegoś s pomysłem na przyszłość, ale i żebym później nie żałował pieniędzy, mam 29 lat, przyszła zima 2022 , ja mieszkam w domu jednorodzinnym, całe moje oszczędności poszły na eko groszek, wtedy pomyślałem że tak nie może być że
  • Odpowiedz