✨️ Obserwuj #mirkoanonim Siema, pytanie odnośnie ubezpieczenia telefonu. Kupiłem dzisiaj iPhona 13 w MediaExpert, przyznam że dałem się naciągnąć na ubezpieczenie ekranu za co mi wstyd xD Telefon jest wzięty w raty wraz z ubezpieczeniem. Czy mogę odstąpić od umowy ? Czy zostanie mi zwrócona cała kwota? Robi się to za pomocą emaila czy trzeba pisać listy. Czy przelew dostane na konto czy do banku - telefon jest na raty #prawo #smartfon #kiciochpyta
Nie obowiązuje Cię zwrot jak zapłaciłeś w sklepie i wziąłeś go w sklepie ¯\(ツ)/¯
@MePix: A najlepsze, że biorąc na raty to ubezpieczanie już zastało opłacone z góry za cały okres kredytowania.
Jak chcesz odzyskać coś z ubezpieczenia to spłać kredyt szybciej niż przewiduje umowa i za niewykorzystany czas ubezpieczyciel zwróci adekwatną kwotę (
@mirko_anonim: sprawdź kto jest ubezpieczycielem. Jeśli to nie mediamarkt, to zawarłeś umowę na odległość z agentem terenowym w postaci pracownika sklepu, z umowy ratalnej też możesz odstapić ale całej- sklep to nie siedziba banku który rat udziela ( ͡°͜ʖ͡°)
@mirko_anonim tak. da się. nawet jak było w ratach. z tego co pamiętam to ubezpieczycielem jest ergo Hestia i trzeba wysłać odstąpienie od ubezpieczenia wraz z oryginałem ubezpieczenia do nich. oni zwracają gotówkę na konto więc możesz sobie nadplacic kredyt albo zrobić z kasą co chcesz. masz na to 30dni o ile się nie myle. musiałbyś zobaczysz w owu
Uwaga Tuskoboty!!! Zmiana narracji!!! Teraz wysyłanie wojskowych samolotów po celebrytów jest bohaterskie i wspaniałe! Kto pyta o koszt ten ruska onuca!!!
Siema, pytanie odnośnie ubezpieczenia telefonu.
Kupiłem dzisiaj iPhona 13 w MediaExpert, przyznam że dałem się naciągnąć na ubezpieczenie ekranu za co mi wstyd xD
Telefon jest wzięty w raty wraz z ubezpieczeniem. Czy mogę odstąpić od umowy ? Czy zostanie mi zwrócona cała kwota? Robi się to za pomocą emaila czy trzeba pisać listy. Czy przelew dostane na konto czy do banku - telefon jest na raty
#prawo #smartfon #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie obowiązuje Cię zwrot jak zapłaciłeś w sklepie i wziąłeś go w sklepie ¯\(ツ)/¯
Mowa o ubezpieczeniu, telefonu nie chce zwracac
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@MePix: A najlepsze, że biorąc na raty to ubezpieczanie już zastało opłacone z góry za cały okres kredytowania.
Jak chcesz odzyskać coś z ubezpieczenia to spłać kredyt szybciej niż przewiduje umowa i za niewykorzystany czas ubezpieczyciel zwróci adekwatną kwotę (