1. Spaliny czasem nie dostają ci się do kabiny? Może jakaś nieszczelność w wydechu? Znajomy przez problem z uszczelką bagażnika (sic) czuł spaliny w kabinie. 2. Może przy dużym obciążeniu coś ci się przegrzewa i jakaś guma przykładowo nadtapia Jaki to jest zapach? Palona guma, spaliny, przypalony olej?
@mirko_anonim: Ja miałem podobnie kiedyś w Oplu Astrze, po otwarciu okien było czuć najbardziej, nawet kiedy pojazd był w ruchu. Winowajcą był korek wlewu paliwa - uszczelka była uszkodzona. Wymieniłem korek i problem się rozwiązał.
#policja szeregi policji w Oławie zasilone nowym narybkiem, na zdjęciu Maciej, Nikola i Wanessa. Złole z oławskich przedszkoli oraz podstawówek muszą się mieć na baczności xd
Cześć,
Mam Peugeota 301, silnik 1.6 VTI, benzyna, przebieg: 90000 km.
ostatnio dwa razy robiłem trasę około 600 km, w odstępie trzech dni.
Prędkość autostradowa.
Oba razy, już po 500 km, czułem lekki zapach spalenizny, jakby z nawiewu.
Sprawdzałem koła - zimne, sprawdzałem pod maską - nic nie czuć.
Później zapach zanikał, wciąż na autostradzie.
Przez niecałe trzy lata użytkowania dotychczas zrobiłem podobną trasę jakieś 20 razy, a czasem dłuższą, i nigdy nie było czegoś takiego.
Podrzucam niebawem do mechanika, ale jakbyście mogli poradzič, co to może być, to poproszę.
Dobrego dnia.
#peugeot #samochody #mechanikasamochodowa #darmowaporada #jazdanamaksa #motoryzacja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
2. Może przy dużym obciążeniu coś ci się przegrzewa i jakaś guma przykładowo nadtapia
Jaki to jest zapach? Palona guma, spaliny, przypalony olej?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Dzięki, ze spalinami sprawdzę.
A zapach - taki jak przy zapieczonych hamulcach albo przy jeździe na zaciągniętym