Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jeszcze będąc studenciakiem pracowałem w pewnym, Januszexie los chciał że trafiłem na szefa Janusza który był na mnie cięty, bo nie przychodziłem na integracje. Typowy micromanagement. Bezpodstawnie mnie krytykował, ciągle sprawdzał i szukała do czego się przyczepić. Pracowałem zdalnie, ale przyszedł taki dzień, że nagle zmienił mi tryb pracy na hybrydę, pod pretekstem tego że się obijam. Miałem kompletnie rozwalony plan. Mogłem nie zaliczyć studiów, przez dodatkowe dojazdu do biura nie mogłem być na zajęciach. Kilka razy nie przyszedłem i pracowałem zdalnie, informując wcześniej że tego dnia nie mogę się pojawić w biurze. W końcu dostałem naganę z wpisem do akt i dostałem wypowiedzenie. Ani w naganie, ani w wypowiedzeniu nie ma wspomniane o tym, że nie przychodziłem do biura, a są kłamstwa na mój temat że nie wykonuje poprawnie powierzonych zadań, nie umiem podstawowych rzeczy. Czy przyszły pracodawca ma wgląd do moich akt osobowych. Czy banki będą badać formę rozwiązania umowy i historię mojego zatrudnienia przy ubieganiu się o kredyt? Jak można usunąć te dane o sobie?

#prawo #prawopracy #pracbaza #praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach