Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Język angielski.
Aktualnie z czytania jestem, powiedzmy, na poziomie B1 (normalnie rozumiem większość dokumentów czy dokumentacji) jednak w ogóle nie rozmawiam - w obecnej korporacji do kilku lat mam całkowicie polskojęzyczny zespół.

Czy ktoś z własnego doświadczenia podzieli się sposobem na szybkie przyswojenie języka do pracy w międzynarodowym korpo? Chciałbym poświęcając kilkanaście godzin w tygodniu (14-18) opanować język w takim stopniu żebym mógł przejść rekrutacje i coś tam odezwać się na daily :) Jest to możliwe?

#angielskizwykopem #naukajezykow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak najbardziej. Tylko z wlasnego doswiadczenia postawilbym na lekcje indywidualne - bo zawsze mozesz przesuwac terminy.

Bylem teraz dwa semestry 2x 1.5h stacjonarnie (po drugeij stronie ulicy wiec bez dojazdow), ale to straszna kula u nogi. Nic nie mozesz zrobic, bo ciagle angielski, angielski albo odrabianie lekcji ()

Ogolnie tu wyjazd, tam wyjazd, workation 3 tygodnie...

I wyszlo na to ze indywidualne by wyszly taniej,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Byłem w tym miejscu i jestem w takim korpo już 7 rok. żaden native nie da ci takiego szkolenia, jak korpo samo w sobie więc po prostu się zatrudnij ( ͡° ͜ʖ ͡°) Są appki do rozmów z native speakerami jak np. cambly więc jak się stresujesz przed rozmową to możesz spróbować ale i tak, jak wszyscy, przez pierwszy rok będziesz miał zakładkę z translatowem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim do teorii lepszej książki niz English Grammar in use nie znajdziesz. Potem osłuchuj się z językiem. Na YT masz BBC learning English, dodatkowo bardzo lubię LetThemTalkTv. Słuchaj z napisami. Tak żebyś kojarzył wymowę ze slowami. I mow do siebie, po angielsku. Uwierz, w korpo można powiedzieć wszystko w present simple ;)
  • Odpowiedz