Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
hej, zacząłem chodzić na boks to chyba 3 miesiąc. Jednak jak ktoś cięższy ze mną trenuje a o to nie trudno bo mam około 63kg wagi przy wzroście 174 i ma już trochę mocy to często uderzenia w garde potrafią mnie cofać. Nie chodzi o to, że uciekam bo tak nie jest po prostu mnie przesuwa, trener nie zwracał uwagi na pozycję raczej chłopakom mówił żeby trochę luźniej pracowali. Jednak zastanawiam się czy to normalne czy może albo źle stoję albo coś? Nie zdarzyłem zapytać o to trenera ale pewnie podpytam jednak może ktoś to przerabiał na sobie i coś podpowie #boks #sportywalki #mma

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No jak ma cię nie cofać? Wszystko sprowadza się do fizyki i energii kinetycznej wynikającej z masy i prędkości. Jak pieprznie cię rower z prędkością 20 km/h to odczujesz to mniej niż jakby to miał być samochód.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Jesteś po prostu mega lekkim osobnikiem i będziesz raczej latał tak czy siak, chyba że nabierzesz nieco więcej masy (najlepiej mięśniowej). Jak jesteś w parze z powiedzmy około stukilogramowym byczkiem z przyzwoitą techniką to tutaj już można całkiem konkretnie pofruwać nawet jeśli będzie wkładał w cios niewiele siły. On też będzie zamiatał stopami parkiet gdyby mu przyszło przyjmować na gardę ciosy od kogoś powiedzmy 140-150kg masy. Na pocieszenie
  • Odpowiedz