Aktywne Wpisy

pogop +4
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
lskx +45
#lewandowski #mecz #reprezwentacja #lewandowska
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
źródło: obraz
Pobierz

Ale keklem z wpisu Czy wam też w ostatnim czasie kompletnie odechciało się zamawiać jedzenie na dowóz?
Kocham jak wykopki zawsze z jakims 5-letnim poslizgiem orientuja sie ze te wszystkie jedzenia w restauracjach czy na dowoz z ubereats to jest jeden wielki chlam. Jak pisalem pare lat temu ze ja sam sobie gotuje na caly tydzien rozne pyszen dania to wykopki mnie zjadly ze jestem sknerus i ze nie jestem w stanie rozkoszowac sie roznymi daniami.
Daniami przyzadzonymi przez niemyjacych sie pajetow za 150% ceny zeby janusz biznesu mogl sobie zarobic i dowozonych prze gruzinow na skuterkach.
Tylko i wylacznie dobre jedzonko samemu przyzadzone w sterylnych warunkach z roznymi przyrpawami i sosami dla siebie i calej rodzinki.
#jedzzwykopem #pysznepl #ubereats #jedzenie #przemyslenia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim parę lat temu zamawiałem dobre burgery dla dwóch osób i z dostawą płaciłem 50 - 60 złotych. Teraz zamawiam za 70 - 80 i przyjeżdżają mniejsze niż kiedyś. To inflacja wkurza ludzi, a nie jedzenie na dowóz per se.
Ja zamawiam mniej, bo jest po prostu drogo.
Ludzie nie myją rąk po sraniu.
Drapią się po rowie.
Mają badania dopuszczające do pracy które są nic nie warte.
@missioncritical: ja w ogóle nie jadam w restauracjach, a tym bardziej w ogóle nie zamawiam do domu. Jak mi się zdarzy gdzieś jeść to najczęściej dlatego że wychodzę tam z kimś jakimiś znajomymi albo z ludźmi z pracy nie mam wtedy decydującego głosu co do wyboru jedzenia. Z resztą żeby porządnie zjeść na mieście dzisiaj, trzeba zapłacić sporo siana, a nie chcę go wydawać
Ja znam restauracje, gdzie można wydać 60 zł na pyszne jedzenie i dobrą obsługę. Żeby takie poznać, trzeba jednak trochę popróbować.
A i ja też gotuję dużo w domu i właśnie dlatego lubię chodzić do restauracji - gdzie ktoś za opłatą przygotuje coś podobnego dla mnie.
Komentarz usunięty przez moderatora
@ujumuju: dowód anegdotyczny, bezużyteczny. Ja jakoś odwiedzam nowe miejsca i zwykle jest przynajmniej dobrze.
Po prostu myślcie i czytajcie przed wyborem restauracji ¯\(ツ)/¯.
A no i zwykle nie zamawiam rzeczy, które potrafię zrobić sam. Wybieram więc miejsce przeglądając menu.