Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ale keklem z wpisu Czy wam też w ostatnim czasie kompletnie odechciało się zamawiać jedzenie na dowóz?

Kocham jak wykopki zawsze z jakims 5-letnim poslizgiem orientuja sie ze te wszystkie jedzenia w restauracjach czy na dowoz z ubereats to jest jeden wielki chlam. Jak pisalem pare lat temu ze ja sam sobie gotuje na caly tydzien rozne pyszen dania to wykopki mnie zjadly ze jestem sknerus i ze nie jestem w stanie rozkoszowac sie roznymi daniami.

Daniami przyzadzonymi przez niemyjacych sie pajetow za 150% ceny zeby janusz biznesu mogl sobie zarobic i dowozonych prze gruzinow na skuterkach.

Tylko i wylacznie dobre jedzonko samemu przyzadzone w sterylnych warunkach z roznymi przyrpawami i sosami dla siebie i calej rodzinki.

#jedzzwykopem #pysznepl #ubereats #jedzenie #przemyslenia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzadka-sraka: dlaczego zamawiasz jedzenie ze słabych restauracji?

@mirko_anonim parę lat temu zamawiałem dobre burgery dla dwóch osób i z dostawą płaciłem 50 - 60 złotych. Teraz zamawiam za 70 - 80 i przyjeżdżają mniejsze niż kiedyś. To inflacja wkurza ludzi, a nie jedzenie na dowóz per se.

Ja zamawiam mniej, bo jest po prostu drogo.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): To jest problem niestety. Wolę zjeść niezdrową bułkę co w folii na taśmie jest zapakowana przez automat.

Ludzie nie myją rąk po sraniu.
Drapią się po rowie.
Mają badania dopuszczające do pracy które są nic nie warte.
  • Odpowiedz
dlaczego zamawiasz jedzenie ze słabych restauracji?

@missioncritical: ja w ogóle nie jadam w restauracjach, a tym bardziej w ogóle nie zamawiam do domu. Jak mi się zdarzy gdzieś jeść to najczęściej dlatego że wychodzę tam z kimś jakimiś znajomymi albo z ludźmi z pracy nie mam wtedy decydującego głosu co do wyboru jedzenia. Z resztą żeby porządnie zjeść na mieście dzisiaj, trzeba zapłacić sporo siana, a nie chcę go wydawać
  • Odpowiedz
@rzadka-sraka: super, czyli uważasz, że w 80% restauracji jest słabe jedzenie, ale do nich nie chodzisz z wyboru, tylko jak ktoś wybierze za ciebie.

Ja znam restauracje, gdzie można wydać 60 zł na pyszne jedzenie i dobrą obsługę. Żeby takie poznać, trzeba jednak trochę popróbować.

A i ja też gotuję dużo w domu i właśnie dlatego lubię chodzić do restauracji - gdzie ktoś za opłatą przygotuje coś podobnego dla mnie.
  • Odpowiedz
akurat to, że większość restauracji jest słabe jedzenie to prawda;

@ujumuju: dowód anegdotyczny, bezużyteczny. Ja jakoś odwiedzam nowe miejsca i zwykle jest przynajmniej dobrze.

Po prostu myślcie i czytajcie przed wyborem restauracji ¯\(ツ)/¯.

A no i zwykle nie zamawiam rzeczy, które potrafię zrobić sam. Wybieram więc miejsce przeglądając menu.
  • Odpowiedz