Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#emigracja #australia #pytanie #zagranico

Czy w Australii żyje się dobrze będąc przeciętnym człowiekiem? Jak z poziomem życia na tle Europy zachodniej? Jest lepiej? Czy otrzymanie wizy na stałe to faktycznie rzecz bardzo trudna, wręcz nieosiągalna? Jestem ciekawy, czy rzeczywiście jest tam tak super. Może ktoś chciałby się podzielić jak żyje się w Australii.
Pozdrawiam

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#emigracja #australia #pytanie #zagranico

Cz...

źródło: 1140px-Australia%2C_administrative_divisions_-_de_-_monochrome.svg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim trudna- tak, nieosiągalna - nie. Mi żyło się b.dobrze. Ale poznałem też np. lekarza GP, Polaka który wyjechał z Irlandii i chłop po roku z całą rodziną wrócił na wysypy, bo mu Australia nie pasowała. Głównie brakowało mu 'historii' w miastach, braku kultury itp.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Z perspektywy osoby która ma znajomych na pernament w Kanadzie i Australii napiszę Ci tyle że spoko żyje się tam osobom bez wykształcenia które mają jakąś rodzinę na miejscu i wykonują fizyczną pracę typu budowlaniec czy pielęgniarka, ale ty bez rodziny się tam w taki sposób nie dostaniesz. Natomiast dla osób wykształconych, przyjezdnych to nie miejsce do życia. Wyższy komfort będziesz miał w takiej Warszawie latając sobie na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przypuszczam, ze watpie! Podatki nizsze niz w Europie (10% GST, 37% najwyzszy prog, $18200 kwota wolna od podatku), ceny nieruchomosci nizsze niz w Europie (porownujesz 4-5 milionowe miasta do jakies wioski w Niemczech?!), liczba ofert pracy - zalezy od branzy.

zawsze będziesz pracownikiem drugiej kategorii bo nie jesteś z ich commonwealth

¯\(ツ)/¯ #takbylo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Na moim przykladzie, po kilka lat w UK/USA, 8 lat w Australii (obywatelstwo), w 2021 przeprowadzilismy sie z rodzinka do PL. Po 12 miesiacach bylismy z powrotem w Melbourne ( ͡° ͜ʖ ͡°) W Polsce praca zdalna i zarobki w AUD - mimo wszystko Australia to o wiele lepsze do zycia i wychowywania dzieciakow...
  • Odpowiedz