Aktywne Wpisy

marjanoos +226
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +25
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

Borykam się z tymi myślami odkąd mam focusa (ponad rok) i stwierdziłem że w końcu zadam to pytanie. 2012rok 2.0 tdci 163km. Stresuje mnie wypalanie DPF xd
Śmigam sobie trasą to nic nie wypala, a gdy tylko wjadę do miasta gdzie np. muszę się zatrzymać do sklepu albo podjadę pod pracę i chcę wysiadać to wypala się nagle DPF. Nauczyłem się już że gdy auto jest lekko zamulone i spalanie na postoju jest zwiększone to wypala się dpf, jakby z automatu już to czuje. Co się stanie gdy zgasi się silnik podczas tego wypalania? Wujek googel mówi że może to prowadzić do KATASTROFY SILNIKA… O co się martwię to gdy żona jedzie autem, to po prostu nie wie że się takie coś wypala i ciężko jej to wytłumaczyć, że czasem trzeba poczekać chwilę w aucie nie gasząc go. Skoro to taka poważna sprawa to powinna być jakaś kontrolka typu NIE GAŚ AUTA BO BĘDZIE ŹLE ???
#motoryzacja #dpf #ford #mechanikasamochodowa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
a stara jak taka cwana to niech potem placi za naprawe
Jak 99% właścicieli aut z DPF i żadnej katastrofy nie ma
@mirko_anonim niespalone paliwo wpada do oleju, niedopalony dpf ma tendencje do zapychania sie
Po jakim czasie?
Myślisz że jakiś Hans i Helga przejmowali się tym? Nie. Jeździli kilka lat zanim auto trafiło do Polski i tu nagle trzeba głaskać.
Jak się przypcha i nie da rady wypalić to wyskoczy komunikat, żeby wyjechać dalej i tyle
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny