Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Naprawdę patrzą. Sęk w tym, że mało która kobieta powie Ci wprost, że szuka faceta o dużym portfelu, bo to nie jest poprawnie politycznie.
Najczęściej maskują to mówiąc, że facet powinien być ambitny. Portfel, status i wygląd jak najbardziej się liczą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Różne są kobiety, to i różnie patrzą. Jedne bardziej na wygląd, jedne bardziej na portfel, a niektóre na jedno i drugie w różnych proporcjach. Lepiej być przystojniakiem z przeciętnymi zarobkami niż np. facetem skrajnie nieatrakcyjnym a dobrze zarabiającym. Taki na przykład niski wzrost jesteś w stanie dopiero rekompensować będąc milionerem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

Czy kobiety naprawdę patrzą na wykonywany przez faceta zawód?

Tak. Dla kobiet do poważnego związku wygląd nie jest na pierwszym miejscu (oprócz wzrostu), tylko zaradność, ambicja, ogarnięcie. Nawet jeśli zauroczą się w przystojniaku na minimalnej, to po czasie trzeźwieją i odpuszczają. Zapamiętaj to sobie - dla facetów liczy się wygląd, dla kobiet kasa/ogarnięcie+wzrost.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ludzie mają różne gusta... przez tindera umawiałam się od lekarzy po magazynierów, czy barmanów. To nie ma żadnego znaczenia, bo na żywo z mniej przystojniejszym kolesiem na zdjęciach może być chemia, albo magazynier być bardziej stabilny i poukładany od lekarza. Nie ma co szufladkować ludzi. Nigdy nie wiesz z kim ci zaskoczy.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Jestem budowlancem kobiety szanują ten zawód, może nie jakieś głupie pipy z corpo, ale też robie za granicą więc lepsza kasa dlatego mówię ze robie na budowie z dumą. Mam wrażenie, że zależy jak ktoś widzi, że Ty się postrzegasz. Można być cieciem na budowie, a można kierownikiem. Znowu lekarz mniej pociagajacy jak prawnik czy biznesnem, bo garnitur. Sa takie, ze maja mokro na mundur, a jak lotnik to
  • Odpowiedz