Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ceny studiów informatycznych po****ło xD pjatk to chyba 1300 zł, wwsi - 1000 zł/MSC, WSB - 6000 za semestr, wit 900/MSC i San chyba 700 zł. Zaczynam od października drugi semestr na wit i ogólnie nawet ok, niektóre przedmioty są ciekawe ale cena jak za to to xD a jeszcze co roku jest drożej i trzeba się męczyć z przedmiotami których nie chcę jak chcę iść bardziej w sieci niż programowanie za 15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zmienił bym na coś tańszego zaocznie albo internetowi, może być w łodzi, Warszawie, poznaniu i Toruniu ale pytanie czy jest coś sensownego czy zostać tu gdzie jestem i przeboleć to czesne jakoś albo rzucić całkowicie studia i wtedy robić... no właśnie co?
#studia #studbaza #warszawa #kiciochpyta #informatyka

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Co robić

• Przemęcz się z tym czesnym i już zostań 50.0% (22)
  • Rzuć to i zrób...? 13.6% (6)
  • Znajdź tańszą uczelnię 20.5% (9)
  • Idź na inny kierunek byle mieć papier 15.9% (7)

Oddanych głosów: 44

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Studiowałem PJATK (wtedy jeszcze PJWSTK), między 2004 a 2011 (tak wiem :) nie pytajcie). Czesne na pierwszym roku wynosiło chyba 950 zł, a na ostatnim ok 1100 zł. Oczywiście z każdym rokiem jak brali coraz więcej to uczyli coraz mniej, ale na prywatnej uczelni powiedzmy, że jest to biznesowo uzasadnione. Biorąc pod uwagę dzisiejszą inflację oraz wzrost zarobków w IT od tamtego czasu, to jest to jeszcze lepsza
  • Odpowiedz