Aktywne Wpisy

annlupin +74
Cześć. Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny, z którą mógłby rozwijać się intelektualnie, ćwiczyć pamięć, myśleć, zadawać sobie pytania. Który jest fanatykiem myślenia, którego sensem życia jest ćwiczenie umysłu, myślenie, rozwój, nauka. Na pewno bardzo by mnie to cieszyło, gdybym widziała, że jest taka osoba, która też szuka takiej osoby drugiej - do ćwiczeń, do wspólnej korelacji. Wiadomo, rozwój jest czymś najfajniejszym, samemu jest trochę żmudnym ćwiczeniem, a z kimś z kim się
Nieszkodnik +7

Korzystam z #internet i #telewizja cyfrowa w #netia, i mam dwa pytanka:
1. Chcę dokupić bezprzewodowy #telefon stacjonarny (#voip) za 10zł/mc. Jaki niezawodny model (z szybkim wybieraniem jednym klawiszem) wybrać dla osoby starszej? Gigaset Comfort 550 IP czy np. E290HX, a może coś z Philipsa?
2. Mam internet 1 Gbps. Tuż przy dołączonym #router (Huawei HG8245X6-10) upload/download wynosi 210/80 Mbps (WiFi), a po kablu zaledwie 30/100 Mbps. Dziwne, ale może to kwestia kabla/VPN/zmian w czasie? W oddalonym o 15 metrów i kilka ścian pokoju mam na ogół 80/30 Mbps, czasem zrywa połączenie. Czy ma sens zakup dodatkowego routera 5GHz/6GHz podpinanego pod router Netii, który wzmocniłby sygnał? Znajdowałby się tuż przy nim, nie mam innego miejsca w mieszkaniu. Jeśli tak, na jaki model (przy budżecie do 3-5 stówek) warto się zdecydować? Idealny byłby taki, na którym dałoby się skonfigurować np. dobry #vpn z kill switchem.
#pytanie #informatyka #sieci #telefony
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 8670830b43bc898cb2a9edbe5c3390bd-001.jpg_ooooxooxox_1280x720
Pobierz@mirko_anonim: piszesz o VPNie - ale korzystasz z jakiegoś czy coś? Po kablu powinna być pełna prędkość, to jest router z gigabitowymi portami. Może jakiś uszkodzony kabel? Bo rozumiem że podłączasz bezpośrednio komputer do routera?