✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy warto kupić ryżowar? Wiele osób go poleca. W którym modelu ryż nie będzie mieć styczności z plastikiem albo teflonem? Warto kupić dedykowany ryżowar, czy od razu croc-pot/samowar z funkcją ryżowaru? Jeżeli z niego korzystacie, jaki ryż kupujecie do codziennych zastosowań? Ostatnio narzekam na jakość wielu popularnych marek...
Przy okazji, czasem zastanawiam się, na ile warto polegać na rekomendacjach sprzętu - kupiłem #sodastream, skuszony dobrymi opiniami, i trochę się rozczarowałem. Woda ma gorszy smak niż np. Cisowianka, wydaje się, że gorzej trzyma od niej gaz (nawet przy trzymaniu w lodówce w szczelnym zamknięciu), a po kilkunastu użyciach butla gazuje jakby słabiej. :(
@mirko_anonim: Zależy ile chcesz kasy na to wydać bo generalnie każdy będzie dobry. Te z xiaomi są fajne nawet ten za 200 zł, jakbyś chciał kupić rolls royca wśród rice cookerów to tylko zojirushi. Ryżowar a croc-pot to dwie różne urządzenia, fakt w crockpocie ugotujesz ryż ale to nie jest to samo. Jeśli chcesz kupić crockpota to tylko instant pot na inne nawet nie patrz.
Przy okazji, czasem zastanawiam się, na ile warto polegać na rekomendacjach sprzętu - kupiłem #sodastream, skuszony dobrymi opiniami, i trochę się rozczarowałem. Woda ma gorszy smak niż np. Cisowianka, wydaje się, że gorzej trzyma od niej gaz (nawet przy trzymaniu w lodówce w szczelnym zamknięciu), a po kilkunastu użyciach butla gazuje jakby słabiej. :(
@mirko_anonim: czy ty na pewno rozumiesz zasadę działania sodastream?
#latwogang Ale tak bez jaj - na c--j takie dziady kamerują tego łatwoganga? Przecież to nie ma sensu jak kamerowanie fajerwerków na sylwestra albo koncertu komórką - i tak się potem tego nie ogląda.
Czy warto kupić ryżowar? Wiele osób go poleca.
W którym modelu ryż nie będzie mieć styczności z plastikiem albo teflonem?
Warto kupić dedykowany ryżowar, czy od razu croc-pot/samowar z funkcją ryżowaru?
Jeżeli z niego korzystacie, jaki ryż kupujecie do codziennych zastosowań? Ostatnio narzekam na jakość wielu popularnych marek...
#agd #zakupy #gotowanie #kuchnia #gotujzwykopem #ryz #sushi
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 0-71
Pobierz@mirko_anonim: Różnie ale z "uniwersalnych to basmati Laila albo Tilda. Ostatnio cena trochę powala ale nawet nie trzeba go mocno płukać.
@mirko_anonim: czy ty na pewno rozumiesz zasadę działania sodastream?
@mirko_anonim: jeśli jesz dużo ryżu to tak. Widzę że azjaci to nie potrafią bez tego funkcjonować, a kto wie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak masz mniejszy budżet to poniżej 100 pln mamy coś od SENCORA