Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zobaczyłem te zrzutkę dla tej dziewczyny to coś mnie tknęło. Od kiedy zostaje mi wolnej gotowki po wypłacie to wpłacam na różne wolontariaty oraz supportuje Devs na Patreonie. Przelewam na dwa schroniska dla zwierząt, na jedno hospicjum oraz na jeden wolontariat który zajmuje sie dziećmi chorymi na raka. A oprócz tego chciałbym Wam przedstawić fajne aplikacje i programy które wspieram i może kogoś zainteresują albo ktoś zorientuje sie ze szukał właśnie takiej aplikacji (wszystkie są gratis ale i tak super je wspierac!)

Aplikacje na kompa które wspieram:

Sponsorblock - wspieram tworce ktory stworzyl chrome extension i cala infrastrukture blokowania reklam na youtubie. Ile to mi godzin mojego zycia zaoszczedzilo!

Playnite - wpaniala aplikacja do zarzadzania swoimi bibliotekami gier i emulatorow. Kategoryzacja, statystyki, ladny launcher

Pockettube Chrome extension to zarzadzania subskrypcjami na youtubie. Potwornie ulatwia zycie w multiselectowaniu wideo, custom sortowaniu po dlugosci playlist, tworzeniu grup subskrypcji

Bitwarden - Open source menedżer haseł i sejf umożliwiający przechowywanie zaszyfrowanych danych w ramach konta internetowego

Calibre - wspanialy program do zarzadzania biblioteka Ebookow. Konwersje, naprawianie metadanych, synchronizacja itd.

Portfolio-Performance Program do zarzadzania Majatkiem i portfolio na #gielda . Troche trudny na poczatku ale pozniej wszystko na wyciagniecie reki

Archive.org. Czesto ta strona uratowala mi zycie.

Reddit enhancement Suite - bez tego nie da sie uzywac reddita

I mam kupiony youtube premium by wspierac twórców których oglądam na youtubie + paru wpieram na patronicie.

Deweloperow na Androidzie ktorych wpieram:

Smarttube Aplikacja youtube na Telewizor ktora zawiera sponsorblocka i pelno ciekawych custom opcji jak defaultowe przyspieszanie wszystkich wideo czy zero reklam

Podcast Addict - najlepsza aplikacja do sluchania podcastow na Android. Bar none, nie ma lepszej. Od 10 lat uzywam tej aplikacji i z devem jestem juz po imieniu.

Fitnotes - Bardzo prosta w wygladzie ale bardzo gleboka w ustawienia aplikacja na silownie do trakowania treningow.

Macie jakies jeszcze do polecenia? :)

#programista15k #zrzutka #pomagam #programy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przelewam na dwa schroniska dla zwierząt, na jedno hospicjum oraz na jeden wolontariat który zajmuje sie dziećmi chorymi na raka

@mirko_anonim: a ja przelewam wyplate po otrzymaniu prosto na wlasne konta oszczednosciowe / inwestycyjne, moge tez zostawic numer jezeli ktos ma ochote. Nie krepujcie sie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak kierujesz sie wrodzonym poczuciem winy / krzywdy / chuy wie czego to mozna, czemu nie.
A mowiac powaznie to po co? Byles kiedys chory, zwlaszcza smiertelnie? Bo ja bylem. I ziobro zaskoczenia, nikt sie nie garnal do pomocy mi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: o ile wsparcie Twórców lub projektow opensource albo czegoś co ułatwia życie popieram.
Daleki jestem od wspierania fundacji. W miarę możliwości staram się pomagać lub wpłacać bezpośrednio (raczej jeśli dotyczy kogoś znajomego)
Fundacje to rak który działa trochę jak nasz rząd. Niby pomaga ale po drodze przewala kupę kasy na zarzad koszty operacyjne itp.
  • Odpowiedz