Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
O co chodzi obecnym <19 nie mam pojęcia, chociaż nie jestem dużo starszy. level 31 here. Wróciłem z delegacji, spędziłem po rok w oddziałach firmy w Stanach i ZEA. Znajomy który prowadzi klasę w liceum zaprosił mnie z tego tytułu do siebie, było to przed maturami. Liceum takie średnie poziomem bym powiedział. Jakie pytania dostałem od przyszłych studentów kierunków z mojej działki? Jak można się załapać do takiej pracy? Jakich technologii się uczyć? O co mnie pytano na rekrutacji? Jak zacząć? Gdzie tam. Większość pytań które padały to jakiś egzystencjalny bełkot w stylu czy to prawda że w Stanach jest duży problem bezdomności, czy czarni są agresywni, na kogo mam zamiar głosować XD, co myślę o prawie w Emiratach, czy dobrze mi z tym czy z tamtym, jaką opinię mają Polki w ZEA XD. Mówię wam DRAMAT. Nikt po zajęciach nie podszedł i nie poprosił o kontakt czy namiary. Pamiętam kiedy sam byłem w liceum i miałem gości z jakiejś firmy. Masa pytań, konkretów itd. To w końcu najbliższa przyszłość tych ludzi a o pierwszą pracę nie jest wcale łatwo. Dlaczego to piszę? Bo zdałem sobie właśnie sprawę że na tym portalu mamy to samo. Masa dzieciaków siedzi tu i traci życie na interesowanie się patocelebrytami, instagramem, tiktokiem, polityką. Wszystkim i niczym, wszystkimi innymi tylko nie sobą. Co tu się stało. Dlaczego młodzi chcą się tak ogłupiać? Zainstalowałem kiedyś na moment tiktoka i to zainteresowanie młodych językiem i osobami z półświatka jest porażające. Planuję dzieci i powiem wam że ich wychowanie to będzie prawdziwy challenge. #gruparatowaniapoziomu #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Antibambino
Napisałeś ponad 2 TYSIĄCE komentarzy w rok na tym portalu, używasz pejoratywnych zwrotów - pogrążasz się, panisko, piszesz po kilka xD. Co ja mogę o kimś takim myśleć. Już wiesz raczej co. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem, jak się pozbieram po takim pocisku. 3,5 komentarza dziennie, podczas gdy tylko w tym wpisie jest to mój 3 komentarz. XD

Weź się nad sobą zastanów, bo najwyraźniej wybiłeś się ze swojego środowiska, ale to środowisko reprezentowało bardzo niski poziom. Wśród ludzi na prawdziwie wysokim poziomie nadal jesteś nikim. xDˣᴰ
  • Odpowiedz
Dlaczego to piszę? Bo zdałem sobie właśnie sprawę że na tym portalu mamy to samo. Masa dzieciaków siedzi tu i traci życie na interesowanie się patocelebrytami, instagramem, tiktokiem, polityką. Wszystkim i niczym, wszystkimi innymi tylko nie sobą. Co tu się stało. Dlaczego młodzi chcą się tak ogłupiać?

@mirko_anonim: a to już maksymalnie tępe pie*dolenie boomerskie, jaki niby ma to zwiazek z historią z liceum? Chcą się oglupiać, bo bardziej interesują
  • Odpowiedz
Planuję dzieci i powiem wam że ich wychowanie to będzie prawdziwy challenge.

@mirko_anonim: jeśli masz choć trochę oleju w głowie - a zakładam po wpisie że tak - to nie należysz to kategorii pato rodzica co daje dzieciakowi TV, smartphona i baw sie dzieciaku bo ja oglądam TV czy cos. Mam trochę znajomych dzieciatych i widzę po nich że jak się nie jest patusem to można dzieciaka wychować. No chyba
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac:

mam wrażenie że nie pamiętasz już jak byłeś w liceum.

Jeśli prowadził wykład naukowy - serio licealiści zadawali ochoczo pytania z dziedziny czy chcieli wybiec na przerwę?

A jeśli ogólnie o pracy i życiu - pytania o dzień pracy oraz specyfikę zycia w Kanadzie są bardzo na miejscu.Pytania które OP przytoczył są też w porządku. Nikt chyba OPa nie pytał o procedury sądownictwa
  • Odpowiedz
Serio, serio. Pytaliśmy gościa normalnie o to czym się zajmował i gość na tyle ciekawie opowiadał, że większość klasy stwierdziła że w dupie mamy przerwę i z gościem jeszcze gadaliśmy.

@Darth_Gohan: I tu w zasadzie jest odpowiedz na bolączki opa. Skoro nikt z 20-30 osób w klasie nie zapytał o szczegóły jego pracy i nie został po lekcjach - to znaczy że op nie okazał się dla nich interesujący lub
  • Odpowiedz
Jednak Op w sposób pejoratywny i tendencyjny wypowiedział się na temat klasy w której miał pogadankę. Tępa, bezmyślna młodzież ogłupiona tiktokami, niemyśląca o swojej przyszłości, zadająca durne pytania, a przecież op jest kimś i odniósł sukces! Bufon vibes.

@Tryt_on: nic dodać nic ująć, tak w największym skrócie :)

Ja się nie dziwię, że mógł nie być pocieszony z takiej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @adhsklusljhagxnki
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol
@Tryt_on
mogło tak być. Dlatego uważam że z młodymi jest coś nie halo. Gość taki jak ja to nie ktoś do zapewnienia rozrywki na lekcji fizyki czy matematyki a konkrety w fachu którego te dzieciaki będą się chciały nauczyć, jeżeli ich to nudzi to po co wybrały taką klasę. W Internecie tego nie ma i do młodych to nie dociera. Prowadziłem wykłady na uczelniach partnerskich
  • Odpowiedz