Aktywne Wpisy

wjtk123 +496
Wczoraj gruchnęła wiadomość, która wywołała u mnie szok i radość: Polska negocjuje dołączenie do brytyjsko-włosko-japońskiego programu samolotu VI generacji GCAP. Oczywiście nie jako równorzędny partner, ale jako finansujący i przyszły podwykonawca. Jest to przełomowa informacja, na wielu płaszczyznach:
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
- Polska jako państwo zaczyna myśleć 10-20 lat naprzód,
- nie chcemy już tylko kupować gotowych produktów, ale chcemy też inwestować w najbardziej zaawansowane programy wysokich technologii,
- angażujemy się w europejskie programy zbrojeniowe.
Z militarnego punktu widzenia
źródło: gcap
Pobierz
Drom +168

PKS to jednak stan umysłu. Lubię zbiorkom bo zamiast prowadzić mogę się zdrzemnąć, poczytać, pooglądać - ze słuchawkami oczywiście.
Tym razem zdecydowałem się na PKS zamiast pociągu, bo partia się nie chwali ale to jej zasługa że połączenia kolejowe przestają funkcjonować.
Pierwszy raz na setki podróży jadę tym autobusem.
Do pierwszego miasta baba - spocona i śmierdząca tak jak pakerzy z siłowni jak nie zmyją z siebie dokładnie potu. Przeglądała szorty na yt na pełnej p-----e.
Od postoju( kierowca coś tam sprawdzał w autobusie, nie mam pojęcia co robił) w pierwszym mieście do drugiego, na szczęście miejsca descynacji jakiś janusz w-------a makrelę wędzoną.
C--j im i mi w dupę. W PKP nigdy takich sytuacji nie zaznałem nie licząc zagadujących kryminalistów na przepustkach.
#pks #pkp #zalesie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim